ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρχονται βομβαρδισμοί κατά Χαφτάρ; – Μέρκελ: «Θα επιβάλουμε την “ειρήνη”»

Έρχονται βομβαρδισμοί  κατά Χαφτάρ; – Μέρκελ: «Θα επιβάλουμε την “ειρήνη”»

Για «επιβολή της ειρήνης» στην Λιβύη έκανε λόγο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά το πέρας της 4ωρης διάσκεψης για την Λιβύη στο Βερολίνο.

Αν και η Μέρκελ είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει «στρατιωτική λύση», εννούσε φυσικά το τέλος της προώθησης του Χαφτάρ στην Τρίπολη και όχι πιθανούς μελλοντικούς βομβαρδισμούς, υπό την… αιγίδα του ΟΗΕ πάντα, εάν ο Χαφτάρ δεν πειθαρχήσει στην κατάπαυση του πυρός.

Άλλωστε και η εξόντωση του Καντάφι στο ψήφισμα 1973 του 2011 του ΟΗΕ στηρίχθηκε.

«Αποφασίσαμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση. Ήρθαμε σε συμφωνία ώστε να καταρτίσουμε πλάνο που να στηρίζει την επιβολή ειρήνης στην περιοχή», είπε η Μέρκελ.

Όπως είπε οι αποφάσεις αυτές θα έχουν την έγκριση του ΣΑ του ΟΗΕ, προκειμένου να αποκτήσουν επίσημη σφραγίδα.

Και επιτροπή παρακολούθησης

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας αναφέρθηκε στη σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης των συμφωνηθέντων, η οποία, όπως είπε, θα διασφαλίσει την υλοποίηση των σημερινών αποφάσεων και θα συνοδεύει τις περαιτέρω εργασίες του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ Γασάν Σαλαμέ και της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για την Στήριξη της Λιβύης (UNSMIL).

«Η Επιτροπή θα καθοδηγείται από τα Ηνωμένα Έθνη, θα ξεκινήσει τις εργασίες της ήδη στις αρχές Φεβρουαρίου και χώρες οι οποίες δεν εκπροσωπούνταν εδώ θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε αυτή την διαδικασία και στις τέσσερις ομάδες εργασίας που σχεδιάζονται – για ζητήματα ασφάλειας και στρατιωτικά, για οικονομικά, για πολιτικά και για ανθρωπιστικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τα άλλα δεν θα υπάρξει ξένη παρέμβαση στη Λιβύη, όπως είπαν μετά το τέλος της διάσκεψης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.