ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μπιλ Γκέιτς για τον κορωνοϊό: «Μπορεί να μην έχει μόνο φυσικά αίτια» – Προέβλεψε μέχρι και 10 εκατ. θανάτους

Μπιλ Γκέιτς για τον κορωνοϊό: «Μπορεί να μην έχει μόνο φυσικά αίτια» – Προέβλεψε μέχρι και 10 εκατ. θανάτους

Μέχρι και 10 εκατ. θανάτους από τον φονικό κορωνοϊό βλέπει ο Μπίλ Γκέιτς μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής ένωσης για την πρόοδο της επιστήμης AAAS, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως και 16 Φεβρουαρίου στο Σιάτλ.

Παράλληλα ο Γκέιτς άφησε υπονοούμενα ότι μια πανδημία σαν αυτή που κινδυνεύει να εξελιχθεί του κορωνιού μπορεί να μην μόνο φυσικά αίτια αλλά και σκόπιμα αίτια.

Μιλώντας στο συνέδριο ο Μπίλ Γκέιτς είπε:

«Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση. Πάντα ξέραμε τη δυναμική που μπορεί να έχει μια πανδημία από φυσικά ή σκόπιμα αίτια καθώς μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος υγείας και των οικονομιών και να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους», είπε ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας για να συνεχίσει:

“αυτή η επιδημία μπορεί να επεκταθεί στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και στην Ασία και μπορεί να είναι πολύ, πολύ δραματική ως προς τις επιπτώσεις της”

Ο Γκέιτς σημείωσε πως ο Covid-19 (κορωνοϊός) είναι περισσότερο επικίνδυνος και από τον ίδιο τον Έμπολα καθώς μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα.

«Ο έμπολα είναι τρομερός, αλλά δεν είναι μεταδίδεται σαν την κεραυνοβόλα γρίπη. Ο Covid-19 έχει πολλές ομοιότητες με την γρίπη, σε ότι αφορά την θνησιμότητα, κάτι που παραπέμπει στην επιδημία του 1957», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.