H Guardian επιβεβαιώνει το pronews.gr: «Στην Κρήτη οι παράνομοι μετανάστες από την Λιβύη»

H Guardian επιβεβαιώνει το pronews.gr: «Στην Κρήτη οι παράνομοι μετανάστες από την Λιβύη»

Η βρετανική εφημερίδα Guardian, αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι “η Ελλάδα προσέφερε λιμάνια της ως σημεία αποβίβασης για τους μετανάστες που θα διασώσονται στη Μεσόγειο από τα πολεμικά πλοία της επιχείρησης Irini” και επικαλείται δήλωση αξιωματούχου της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το Pronews.gr όπου είχαμε αναφερθεί σχετικά με την νεότερη αυτή εξέλιξη.

Δηλαδή η Ελλάδα από κάθε πλευρά έχει αποφασιστεί να γίνει τόπος κατοίκησης μεταναστών από κάθε χώρα του πλανήτη;

Η επιχείρηση “IRINI” της ΕΕ θα αντικαταστήσει τη “SOPHIA” στο εμπάργκο όπλων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υλοποιήσει μια νέα μεσογειακή ναυτική και αεροπορική αποστολή τον Απρίλιο για να σταματήσει την παροχή όπλων στις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη, δήλωσαν οι διπλωμάτες της ΕΕ την Πέμπτη, με την Ελλάδα να συμφωνεί να δεχθεί όσους (λαθρο)μετανάστες διασώθηκαν στη θάλασσα.

Η απόφαση, η οποία καθυστέρησε λόγω της διαμάχης για τους μετανάστες, ακολούθησαν προειδοποιήσεις από τον επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ότι η

“Ο στόχος της αποστολής με την ονομασία Operation Irini, από την ελληνική λέξη Ειρήνη, θέτει ενδεχομένως την ΕΕ σε κίνδυνο αντιπαράθεσης με την Τουρκία, η οποία στέλνει όπλα στη Λιβύη”, γράφει ο Guardian προσθέτοντας ότι “η προηγούμενη ναυτική αποστολή, η Επιχείρηση Σοφία, σταμάτησε, καθώς χώρες όπως η Αυστρία και η Ιταλία ισχυρίστηκαν ότι τελικά ενήργησε ως «παράγοντας έλξης», ενθαρρύνοντας τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Λιβύης, να βγουν στη θάλασσα με την ελπίδα να διασωθούν.

Η Ελλάδα προσέφερε λιμένες ως σημεία αποβίβασης για τους μετανάστες που θα διασώζονται στη θάλασσα από τα πολεμικά πλοία της αποστολής, δήλωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η συμφωνία προβλέπει ότι οι διασωθέντες θα διανέμονται μετά από την αποβίβαση τους σε ελληνικό λιμάνι, σε όλες τις χώρες που θα παρέχουν εναέρια ή πλωτά μέσα στην επιχείρηση.

Η Ελλάδα θα μπορεί ανά τετράμηνο να αποσύρει το λιμάνι της αν κρίνει ότι επιβαρύνεται δυσανάλογα. Το κόστος της μεταφοράς και της διαμονής των διασωθέντων θα καλύπτεται από κοινοτικούς πόρους.

Η αποστολή ‘Ειρήνη’ σκοπεύει να αρχίσει τις περιπολίες στην ανατολική Μεσόγειο τον Απρίλιο, αφού η παλαιότερη επιχείρηση «Σοφία» λήγει στα τέλη Μαρτίου.

Οι διπλωμάτες ωστόσο αναγνώρισαν ότι η ΕΕ δεν μπορεί να ελέγχει τα χερσαία σύνορα της Λιβύης ανέφεραν Naval News και Libyan Express

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.