ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έναρξη δοκιμών για τον ρωσικό πύραυλο R-37M 

Έναρξη δοκιμών για τον ρωσικό πύραυλο R-37M 

Ο Ρωσικός πύραυλος R-37M (γνωστός και ως RVV-BD) ξεκίνησε τις δοκιμές συμβατότητας εν πτήση πάνω στο μαχητικό Su-35, ενώ περί το τέλος του 2020, πρόκειται να μπει και στην φάση δοκιμών κατά εναέριων στόχων.

Ο R-37M αναμένεται να αντικαταστήσει τον πύραυλο R-77, διαθέτοντας διπλάσια εμβέλεια (200 χλμ) από τον τελευταίο και διπλάσια ταχύτητα φτάνοντας ως έξη φορές αυτήν του ήχου.

Ο νέος πύραυλος αναμένεται να αποτελέσει το κύριο όπλο όλων των μαχητικών τύπων Su και MiG για την επόμενη δεκαετία.

Αφού ολοκληρώσει τις δοκιμές του επάνω στο Su-35, ο πύραυλος θα ξεκινήσει τις δοκιμές του επάνω στο Su-57.

O R-37M μπορεί χάρη στην ταχύτητα του να φτάσει στο μέγιστο της εμβέλειας του σε δύο με τρία λεπτά, αν και η μέγιστη εμβέλεια εξαρτάται από τον στόχο.

Όσον αφορά αεροσκάφη ιπτάμενου ανεφοδιασμού και παρόμοιων ρόλων η εμβέλεια ξεπερνάει τα 100 χλμ. Για μαχητικά αεροσκάφη υπολογίζεται γύρω στα 70 χλμ, ενώ για πυραύλους κρούζ θεωρείτε μικρότερη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σύστημα καθοδήγησης του πυραύλου είναι εφοδιασμένο με link update και active radar homing κατά το τελικό στάδιο, ενώ ο πυροκροτητής του λειτουργεί με radar active proximity και impact target sensors και είναι εφοδιασμένος με κεφαλή HE blast fragmentation.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.