ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ινδία θα αγοράσει το F-21 την «σούπερ» έκδοση του F-16

Η Ινδία θα αγοράσει το F-21 την «σούπερ» έκδοση του F-16

Η ινδική Αεροπορία θα αποκτήσει άμεσα το μαχητικό F-21 που έχει κατασκευαστεί από τη Lockheed Martin, μια ειδικά διαμορφωμένη παραλλαγή του αναβαθμισμένου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Ο γίγαντας της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας Lockheed Martin προσέφερε στην Ινδία ένα «νέο» αεροσκάφος, το F-21, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μεγάλο βαθμό τοπικά, σε μια προσπάθεια της να κερδίσει τον διαγωνισμό προμήθειας νέων μαχητικών για την Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας αξίας ύψους άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το F-21 πρακτικά είναι μια νέα έκδοση του μαχητικού F-16, το οποίο θα έχει περίπου κατά 50% κοινά στοιχεία με τα stealth μαχητικά της LM F-22 Raptor και F-35.

Η LM ανακοίνωσε πέρυσι πως θα συνεργαστεί με την Ινδική εταιρεία Tata Advnaced Systems για την παραγωγή του νέου μαχητικού, το οποίο πέρα από την Ινδία, θα μπορούσε να προωθηθεί και στην διεθνή αγορά.

Όπως είχε γράψει το OnAlert.gr σε παλαιότερο άρθρο η LM έχει συμφωνήσει με την Tata να κατασκευάσει σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον τα πτερύγια του αεροσκάφους στην Ινδία.

Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε πως το «νέο» F-21, το οποίο οικειοποιείται το ακρωνύμιο του ισραηλινού F-21 Kfir, θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας.

Η LM ανταγωνίζεται το F/A-18 της Boeing, το Gripen της Saab, το Rafale της Dassault Aviation, το Typhoon Eurofighter και ένα ρωσικό αεροσκάφος για την προμήθεια των 114 νέων μαχητικών αεροσκαφών της Ινδικής ΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.