ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αερογέφυρα τουρκικών όπλων με C-17 του Κατάρ από την Κωνσταντινούπολη προς Λιβύη εντός ελληνικού FIR

Αερογέφυρα τουρκικών όπλων με C-17 του Κατάρ από την Κωνσταντινούπολη προς Λιβύη εντός ελληνικού FIR

H Τουρκία και ο στενός της σύμμαχος, το Κατάρ, καταλαμβάνουν σταδιακά την Λιβύη στήνοντας αερογέφυρα την ώρα που όλοι «απορούν» γιατί χάνει ο Χαλίφα Χαφτάρ.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται άμεση εμπλοκή του Κατάρ στην Λιβύη, ενός κράτους που μέχρι πριν από λίγο καιρό η Ελλάδα είχε αναλάβει την εκπαίδευση αξιωματικών του Στρατού στα πλέον σύγχρονα συστήματα όπως τα Leopard 2HEL και τα Mirage 2000.

Τώρα οι Καταριανοί αξιωματικοί που εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα, πετούν απο την Κωνσταντινούπολη για την Λιβύη!

Όπως αναφέρεται μια πραγματική αερογέφυρα έχει στηθεί από την Τουρκία προς την Λιβύη, αερογέφυρα που για πρώτη φορά παίρνουν μέρος και δύο τεράστια μεταφορικά C-17 Clobmaster της Αεροπορίας του Κατάρ.

Τα αεροσκάφη απογειώνονται από την Κωνσταντινούπολη για Λιβύη χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία καθώς πετούν ως αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας!

Το τι ακριβώς μεταφέρουν στην Λιβύη είναι άγνωστο, αλλά φυσικά θα πρόκειται για όπλα στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης των φιλότουρκών της Τρίπολης, οι οποίοι αισθάνονται ιδιαίτερα ισχυροί μετά τις τελευταίες επιτυχίες τους, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την ορμή που έχουν αποκτήσει.

Τι και αν υπάρχουν επίσημες αποφάσεις από τον ΟΗΕ για εμπάργκο όπλων στην Λιβύη, και η ΕΕ έχει στήσει μια επιχείρηση παρωδία την «Ειρήνη» για να επιτηρήσει το εμπάργκο από την θάλασσα με αεροσκάφη από το… Λουξεμβούργο(!) οι Τούρκοι φέρνουν ότι θέλουν στην χώρα αυτή από τον αέρα.

Η Ελλάδα παρακολουθεί βέβαια την αερογέφυρα αυτή με τα… κιάλια αδυνατώντας να κάνει το οτιδήποτε. Το μόνο που κάνει είναι να ελπίζει στον «από μηχανής θεό» να επικρατήσει ο Χαφτάρ στη Λιβύη, χωρίς όμως να κάνει το παραμικρό για να τον ενισχύσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.