ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ουκρανία: Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς – Βίασαν 26χρονη που είχε κληθεί ως μάρτυρας

Ουκρανία: Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς – Βίασαν 26χρονη που είχε κληθεί ως μάρτυρας

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για τον βιασμό μια 26χρονης γυναίκας, η οποία είχε κληθεί για μάρτυρας σε αστυνομικό τμήμα της κεντρικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Ερευνών της Ουκρανίας (DBR), ένας αστυνομικός βασάνισε τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή μια 26χρονη γυναίκα, η οποία είχε κληθεί ως μάρτυρας σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Καγκαρλίκ, που απέχει 80 χιλιόμετρα νοτίως του Κιέβου.

Ένας αστυνομικός έβαλε μια μάσκα αερίων στο πρόσωπο του θύματος, την έδεσε με χειροπέδες και κατόπιν πυροβόλησε πάνω από το κεφάλι της. Ακολούθως, την βίασε κατ’ επανάληψη.

Την ίδια νύχτα, ένας άνδρας που βρισκόταν στο τμήμα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς, που απείλησαν ότι θα τον βιάσουν. Ο άνδρας αυτός φέρει κατάγματα στα πλευρά και τη μύτη.

Δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση απολύθηκαν και συνελήφθησαν. Ολόκληρη η μονάδα τους διαλύθηκε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την DBR, έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για βιασμό, βασανιστήρια και κατάχρηση εξουσίας. Οι ύποπτοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 10ετή κάθειρξη.

«Αυτή η ιστορία είναι χειρότερη κι από την κόλαση», έγραψε στο Facebook ο βουλευτής Άντριι Όσαντσουκ, καλώντας τον υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει πρωτοβουλία και να τιμωρήσει τους υπευθύνους. «Η σιωπή του υπουργού Αρσέν Αβάκοφ απλώς χειροτερεύει την κρίση», σχολίασε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2013, μια νεαρή Ουκρανή πέθανε από ξυλοκοπήθηκε άγρια και βιάστηκε από αστυνομικούς στο χωριό Βραντίιφκα, ένα έγκλημα που προκάλεσε οργή σε όλη τη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.