ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Χαμός» στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί διαδηλωτών κατά αστυνομικών – Τέσσερις τραυματίες

«Χαμός» στις ΗΠΑ:  Πυροβολισμοί διαδηλωτών κατά αστυνομικών – Τέσσερις τραυματίες

Διαδηλωτές άνοιξαν πυρά κατά αστυνομικών πριν από λίγη ώρα, σε διαμαρτυρία για τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Τουλάχιστον 4 αξιωματικοί από το αστυνομικό τμήμα του Σεντ Λούις στο Μιζούρι έχουν τραυματιστεί.

«Είχαμε τέσσερις τραυματισμένους αξιωματικούς μετά από πυρά που δέχτηκαν απόψε. Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής. Όλοι έχουν τις αισθήσεις τους και αναπνέουν. Οι τραυματισμοί τους πιστεύεται ότι δεν είναι απειλητικοί για την ζωή τους. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της πόλης» ανέφερε το αστυνομικό τμήμα σε tweet.

Να σημειωθεί πως διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη την πολιτεία αυτή την εβδομάδα, σε διαμαρτυρία για τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Στην πόλη του Κάνσας, οι διαμαρτυρίες ώθησαν τον δήμαρχο να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας – κάτι που έγινε και στην Νέα Υόρκη – και να ζητήσει βοήθεια από την Εθνοφρουρά του Μιζούρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Φέργκιουσον – όπου ξέσπασαν διαμαρτυρίες ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τον ρατσισμό, το 2014, μετά την δολοφονία του μαύρου έφηβου Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό – το κτίριο του αστυνομικού τμήματος υπέστη ζημιές και εκκενώθηκε την Κυριακή. Χθες, τρία άτομα έχασαν την ζωή τους σε διαδηλώσει στην χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.