ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άγκυρα σε Μόσχα: «Να συνεργαστούμε ώστε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη»

Άγκυρα σε Μόσχα: «Να συνεργαστούμε ώστε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη»

Κάλεσμα προς την Μόσχα έκανε η Τουρκία για συνεργασία στη Λιβύη, ώστε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, όλα αυτά την ώρα που ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ ετοιμάζεται για το ταξίδι του στην Άγκυρα. Να υπενθυμίσουμε ότι η «μεγάλη» αντεπίθεση του LNA απέτυχε.

Ο Τούρκος πρέσβης στην Ρωσία, Μεχμέτ Σαμσάρ, μιλώντας στο Sputnik, επεσήμανε πως η συνεργασία της Μόσχας και της Άγλκυρας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη.

Με αφορμή την 100ή επέτειο της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, ο κ. Σαμσάρ, σημείωσε πως η συνεργασία και ο στενός διάλογος των δύο χωρών για την Συρία και τη Λιβύη, ενισχύει σημαντικά τις μεταξύ τους επαφές.

«Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντική για τη δυνατότητα επίτευξης μιας βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη», δήλωσε ο Τούρκος διπλωμάτης.
Η αντιπροσωπεία του GNA, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο παρά τω πρωθυπουργώ Αχμέντ Μαϊτίκ, έφτασε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών για συνομιλίες νωρίτερα σήμερα.

Κατά τις συνομιλίες, η Μόσχα επιβεβαίωσε την ανάγκη για «εκεχειρία και έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας, βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν στη διάσκεψη του Βερολίνου», τονίζοντας επίσης ότι η σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί στρατιωτικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι όλες οι πλευρές της Λιβύης πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη μοίρα της χώρας τους, με την υποστήριξή μας και υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε η πηγή.
Τέλος, στην Τουρκία για συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη, ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.