ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Μην ρίχνεται βόμβες εδώ» – Ο τρόπος που προσπαθούν οι Ιταλοί να διασώσουν τον εξοπλισμό τους στην Λιβύη! (φωτό)

«Μην ρίχνεται βόμβες εδώ» – Ο τρόπος που προσπαθούν οι Ιταλοί να διασώσουν τον εξοπλισμό τους στην Λιβύη! (φωτό)

Ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο βασίζεται ιδιαίτερα στην συνεργασία Ιταλίας, Τουρκίας και Ρωσίας ενώ πραγματοποιεί συχνά συναντήσεις με όλους εμπλεκόμενους παίχτες. Θεωρεί, δε, ότι στη Λιβύη θα έπρεπε να αποσταλούν κυανόκρανοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για να μπορέσει να στηριχθεί η ειρηνευτική διαδικασία .

Είναι σαφές ότι ο Κόντε θέλει να παίξει καθοριστικό ρόλο και ότι προσπαθεί να ανταγωνιστεί την γαλλική κινητικότητα στη βόρεια Αφρική. Η ιταλική εταιρία υδρογονανθράκων Eni έχει άλλωστε ισχυρά συμφέροντα, ιδίως στις νότιες περιοχές της Λιβύης.

Την ίδια ώρα όμως, εκτός από τη διπλωματία, η Ιταλία έχει και εξοπλισμούς στη Λιβύη αξίας πολλών εκατομμυρίων. Μεγάλο μέρος αυτών αποθηκεύονται στο αεροδρόμιο του Misrata, το οποίο βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή και γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων.

Οι Ιταλοί αξιωματούχοι λοιπόν, στο πνεύμα των «ίσων αποστάσεων» βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο να ζητήσουν από τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη να ρίξουν τις βόμβες τους… λίγο παραδίπλα!

«Τάγκαραν» λοιπόν όλα τα δικά τους κοντέινερ, δείχνοντας στους πιλότους ποια είναι δικά τους και ποια όχι:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.