ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βηρυτός: Στους 171 έφθασαν οι νεκροί – Ενός λεπτού σιγή ακριβώς την ώρα της έκρηξης (upd)

Βηρυτός: Στους 171 έφθασαν οι νεκροί – Ενός λεπτού σιγή ακριβώς την ώρα της έκρηξης (upd)

Τραγωδία δίχως τέλος στη Βηρυτό, μετά τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα στο λιμάνι και ισοπέδωσε μέρος της πόλης.

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων, με τον επίσημο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στο Λίβανο να κάνει πλέον λόγο για τουλάχιστον 171 νεκρούς, ενώ το λιβανέζικο δίκτυο LBC, το οποίο επικαλέστηκε ως «πηγή» τον υπουργό Υγείας Χαμάντ Χας, ανέφερε πως περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Εκτός από το λιμάνι της πόλης, περίπου 6.000 κτίρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και πολλές χιλιάδες ακόμα έχουν κριθεί ακατάλληλα μετά τους 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου που ανατινάχθηκαν στον αέρα, ύστερα από ατύχημα που σημειώθηκε σε διπλανή αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ακριβώς την ώρα της έκρηξης, στις 18:08, οι καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν και τα τεμένη κάλεσαν ταυτόχρονα από τα μεγάφωνά τους για την προσευχή. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων των θυμάτων, ενώ στην είσοδο του κατεστραμμένου λιμανιού συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας πλακάτ στα οποία αναγράφονταν τα ονόματα των νεκρών και η εθνικότητά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συγκεντρωμένοι στάθηκαν προσοχή την ώρα ακριβώς που σημειώθηκε η έκρηξη, πριν από μία εβδομάδα, ενώ σε μια μεγάλη οθόνη προβάλλονταν εικόνες από την τραγωδία. «Δεν θα πενθήσουμε, δεν θα φορέσουμε μαύρα προτού θάψουμε την εξουσία», είπε ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης, με τις αντικυβερνητικές πορείες να συνεχίζονται καθημερινά σε διάφορα σημεία της πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.