ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φ.Κούφι: Τραυματίστηκε από σφαίρα μια από τις πιο γνωστές ακτιβίστριες στο Αφγανιστάν

Φ.Κούφι: Τραυματίστηκε από σφαίρα μια από τις πιο γνωστές ακτιβίστριες στο Αφγανιστάν

Mια από τις γνωστότερες αγωνίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, η Φαουζία Κούφι δέχθηκε σφαίρα κοντά στην Καμπούλ.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της Κούφι και της αδελφής της την Παρασκευή, στην επαρχία Παρουάν, που συνορεύει με την πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Τάρικ Αριάν.

Η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που οι δύο γυναίκες έβγαιναν από το αυτοκίνητό τους για να ψωνίσουν, αφού προηγουμένως είχαν επισκεφθεί μια οικογένεια που πενθούσε για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

«Ένα αυτοκίνητο τις έκλεισε. Οι ένοπλοι, άγνωστης ταυτότητας, άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Η κυρία Κούφι τραυματίστηκε στο δεξί χέρι. Είναι σε σταθερή κατάσταση», είπε ο Αριάν.

«Ευτυχώς, αυτό το τραύμα δεν είναι θανάσιμο»

Η Φαουζία Κούφι, που είναι και βουλευτής και ασκεί δριμύτατη κριτική στους Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε επίθεση μέσα από τη σελίδα της στο Facebook.

«Ευτυχώς, αυτό το τραύμα δεν είναι θανάσιμο», πρόσθεσε.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι καταδίκασε τη «θρασύδειλη» επίθεση εναντίον των δύο γυναικών.

Είναι η δεύτερη φορά που η Φαουζία Κούφι δέχεται επίθεση από αγνώστους. Το 2010, ένοπλοι την πυροβόλησαν ενώ επέστρεφε στην Καμπούλ μετά από μια τελετή με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παλαιότερα είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και σήμερα είναι μία από τις τέσσερις γυναίκες που μετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα συνομιλίες με τους Ταλιμπάν για να τερματιστεί η σύρραξη που σπαράσσει το Αφγανιστάν εδώ και 19 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.