ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Η στιγμή που η γαλλική Αστυνομία εξουδετερώνει τον Τσετσένο ισλαμιστή στο Παρίσι

Βίντεο: Η στιγμή που η γαλλική Αστυνομία εξουδετερώνει τον Τσετσένο ισλαμιστή στο Παρίσι

Βίντεο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο απεικονίζει την δραματική στιγμή κατά την οποία άντρες της γαλλικής αστυνομίας με πυρά εξουδετερώνουν τον Τσετσένο ισλαμιστή τρομοκράτη ο οποίος είχε αποκεφαλίσει νωρίτερα έναν δάσκαλο επειδή έδειξε σκίτσα του Μωάμεθ στην τάξη,

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε προάστιο του Παρισιού με τους ένοπλους αστυνομικούς να φωνάζουν στον δράστη να ρίξει το όπλο του και να πέσει στο έδαφος.

Εκείνος όμως αγνόησε τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις τους και αρνήθηκε να ρίξει το όπλο του. Όταν μάλιστα στόχευσε με αυτό ακούστηκαν κραυγές πανικού, όπως προκύπτει και από το βίντεο που τραβήχτηκε από σπίτι.

Οι φωνές των αστυνομικών ακούγονται ακόμα πιο επείγουσες καθώς ένας από αυτούς λέει: «Πυροβολεί, πυροβολεί». Το όπλο ωστόσο ήταν ένα αεροβόλο και τα πυρομαχικά του πλαστικές σφαίρες.

Ο τρομοκράτης αρνήθηκε να ρίξει το όπλο του, το οποίο δεν φαίνεται στο βίντεο, έτσι οι αστυνομικοί τον πλησίασαν ακόμα περισσότερο και τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός στον δρόμο.

Ο δολοφόνος, ο Τσετσενος εξτρεμιστής Aboulakh Anzorov, πιστεύεται ότι ανταποκρίθηκε σε ένα «φετφά» που εκδόθηκε εναντίον του δασκάλου Σαμιουέλ Πατί που εκδόθηκε από έναν ιεροκήρυκα και ένα γονέα ενός κοριτσιού στην τάξη του Πατί, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Ο πατέρας, Brahim Chnina, του οποίου η 13χρονη κόρη πήγαινε στο γυμνάσιο που δίδασκε ο Πατί, καλούσε μέσω διαδικτύου σε «κινητοποίηση» εναντίον του δασκάλου και είχε ζητήσει την απόλυση του από το σχολείο λόγω των σκίτσων.

Ο Chnina κατονόμασε τον Πατι και έδωσε τη διεύθυνσης του σχολείου στα κοινωνικά δίκτυα μερικές μέρες πριν την επίθεση την οποία ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε ισλαμική τρομοκρατική επίθεση.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό η ετεροθαλής αδελφή του εντάχθηκε στον ISIS το 2014, αν και αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο που βρίσκεται.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία της Γαλλίας χθες πραγματοποίησε εφόδους στα σπίτια δεκάδων ύποπτων μαχητών, μία κίνηση για την οποία ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin είπε ότι είχε σκοπό να στείλει ένα μήνυμα ότι «οι εχθροί της Δημοκρατίας» δεν θα απολαύσουν «ανάπαυλα ενός λεπτού».

Ο ίδιος δήλωσε στο ραδιόφωνο Europe 1 ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνεχίζονται για «δεκάδες άτομα» μετά τη σύλληψη 11 ατόμων το Σαββατοκύριακο και ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε νέα μέτρα κατά του εξτρεμισμού.

Είπε ότι έχουν διεξαχθεί περίπου 80 έρευνες σχετικά με τη διαδικτυακή ρητορική μίσους στη Γαλλία και ότι εξετάζει εάν πρέπει να διαλυθούν ορισμένες ομάδες από τη γαλλική μουσουλμανική κοινότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.