ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλικά ΜΜΕ: «Η Τουρκία ξεκίνησε την δημογραφική αλλοίωση του Ν.Καραμπάχ – Μεταφέρει τουρκμένους από Συρία»

Γαλλικά ΜΜΕ: «Η Τουρκία ξεκίνησε την δημογραφική αλλοίωση του Ν.Καραμπάχ – Μεταφέρει τουρκμένους από Συρία»

Η Τουρκία προτρέπει δύο ομάδες τζιχαντιστών της Συρίας να μετακινηθούν οικογενειακά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πρόκειται για οικογένειες τουρκμενικής καταγωγής και τους στέλνει εκεί γιατί όπως ισχυρίζεται είναι περιοχές των προγόνων των Τούρκων, όπως αναφέρει η γαλλική Agora Vox.

Η πηγή σημειώνει ότι η Τουρκία σκοπεύει να εγκαταστήσει οικογένειες τζιχαντιστών, μισθοφόρων της, στα εδάφη από τα οποία εκδιώκονται οι Αρμένιοι.

Οι τουρκικές εκκαθαρίσεις – Όπως στην Κύπρο

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Άγκυρα πραγματοποιεί δημογραφικές εκκαθαρίσεις από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Ατατούρκ

Η πιο σύγχρονη εκδοχή αυτής της πρακτικής, όπως σημειώνεται και μεταδίδει το echedoros-a, είναι το 1974 όταν η Τουρκία άρχισε να αποικίζει το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Περίπου 200 χιλιάδες αυτόχθονες Κύπριοι εκδιώχθηκαν από εκεί. Σύμφωνα με την πηγή αντικαταστάθηκαν από Τούρκους αποικιοκράτες για την καθιέρωση της Κατοχής.

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι η Τουρκία εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο στόχος είναι η κατοχή εδαφών από αποίκους. Σημειώνεται ότι, εάν είναι απαραίτητο, οι τζιχαντιστές θα αγωνιστούν για το νέα τους πατρίδα. Συγχρόνως, η Άγκυρα υπόσχεται ότι θα τους υποστηρίξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γαλλικό δημοσίευμα σημειώνει ότι η Τουρκία ωθεί δύο τουρκμενικές ταξιαρχίες από τη Συρία, την ομάδα «Σουλτάν Μουράτ» και η ομάδα «Σουλεϊμάν Σάχ» να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Επισημαίνεται ότι οι υποστηρικτές των ταξιαρχιών είναι φανατικοί του ισλάμ και θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να διαδώσουν τις ιδέες τους και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.