ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλία: Φλέγεται το Παρίσι – Πέταξαν μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης (βίντεο)

Γαλλία: Φλέγεται το Παρίσι – Πέταξαν μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης (βίντεο)

«Φλέγεται» το Παρίσι, καθώς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας, αλλά και του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης που απαγορεύει τη βιντεοσκόπηση αστυνομικών σημειώθηκαν επεισόδια.

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων όταν μια ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων αποσχίστηκε από την ειρηνική διαδήλωση προκαλώντας επεισόδια. Οι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν μολότοφ, έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Νωρίτερα, χιλιάδες άτομα «ξεχύθηκαν» σήμερα Σάββατο (28/11) στους δρόμους της Γαλλίας εν μέσω πανδημίας, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία και το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης «Καθολικής Ασφάλειας» που προβλέπει πρόστιμο έως και 45.000 ευρώ για τη δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο που απαθανατίζουν όργανα της τάξης εν δράσει. Ένα νομοσχέδιο που προκάλεσε την οργή των οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και μερίδας του Τύπου που καταγγέλλει «φίμωσή» του.

Στο Παρίσι μετά από περίπου μία ώρα ειρηνικής διαδήλωσης, ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να πετάει πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς, ενώ πυρπόλησε από κάδους σκουπιδιών μέχρι αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον 37 όργανα της τάξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.