ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αιματηρές μάχες στο Πακιστάν με 23 στρατιώτες και 110 αντάρτες Ταλιμπάν νεκρούς

Αιματηρές μάχες στο Πακιστάν με 23 στρατιώτες και 110 αντάρτες Ταλιμπάν νεκρούς

Τουλάχιστον 23 στρατιώτες και πάνω από 110 μαχητές των Ταλιμπάν έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρές μάχες στις βορειοανατολικές περιοχές των φυλών του Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο στρατός.

Οι μάχες, που άρχισαν την Παρασκευή, ακολούθησαν τις συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες ισλαμιστών που μάχονταν για να εξασφαλίσουν στρατηγικής σημασίας υψώματα στην Τιράχ, μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην περιοχή Χάιμπερ, που γειτονεύει με το Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ζητώντας να μην κατονομαστούν.

Ο στρατός κάλεσε για εκ του σύνεγγυς υποστήριξη μαχητικά αεροσκάφη τα οποία έπληξαν θέσεις των ανταρτών, πολλές εκ των οποίων εξασφάλιζαν τον οπτικό έλεγχο των περιοχών Κουράμ και Ορακζάι, καθώς και μιας από τις βασικές οδούς από όπου διέρχονται οχήματα της επιμελητείας για τις δυνάμεις των ένοπλων δυνάμεων στην περιοχή.

“Οι επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών προχωρούν με επιτυχία και πολλά κρησφύγετά τους καταστράφηκαν”, ανέφερε ο στρατός του Πακιστάν, διευκρινίζοντας ότι “πάνω από 110 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής”.

Ο απολογισμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμιά ανεξάρτητη πηγή. Η περιοχή των φυλών είναι απρόσιτη για τους περισσότερους δημοσιογράφους.

Η εκτός νόμου οργάνωση Λασκάρ ι Ισλάμ, η οποία θεωρείται πως συνδέεται με τους Ταλιμπάν, αρχικά επιτέθηκε στην αντίπαλη οργάνωση Άνσαρ ουλ Ισλάμ, που φέρεται να έχει συμμαχήσει με φιλοκυβερνητικές φυλές.

Σχεδόν 44.000 άνθρωποι, κυρίως γυναικόπαιδα, έχουν εκτοπιστεί στην περιοχή από τα μέσα του Μαρτίου, όταν η σύγκρουση των αντίπαλων ισλαμιστικών ομάδων κλιμακώθηκε.

Οι Ταλιμπάν, που συνδέονται με την αλ Κάιντα, κατηγορούνται για εκατοντάδες επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλο το Πακιστάν στο πλαίσιο μιας εκστρατείας με στόχο να ανατραπεί η υποστηριζόμενη από την Ουάσινγκτον κυβέρνηση στο Ισλαμαμπάντ. Οι αιματηρές συγκρούσεις σημειώνονται ενώ στη χώρα αναμένεται να διεξαχθούν εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.