ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βερολίνο: 60 εργαζόμενοι του νέου αεροδρόμιου «BER» έπαθαν ηλεκτροπληξία

Βερολίνο: 60 εργαζόμενοι του νέου αεροδρόμιου «BER» έπαθαν ηλεκτροπληξία

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη με τα σκάνερ για τον έλεγχο των χειραποσκευών στο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου «BER».

Το σωματείο εργαζομένων «Verdi» καταγγέλλει δεκάδες ατυχήματα εν ώρα εργασίας. Τουλάχιστον 60 άτομα του προσωπικού ασφαλείας του αεροδρομίου έχουν υποστεί ηλεκτροπληξία αγγίζοντας τις χειραποσκευές που περνούν από τα ειδικά σκάνερ.

Σύμφωνα με το σωματείο «Verdi», πάνω από 60 εργαζόμενοι του αεροδρομίου που λειτουργεί περίπου δύο μήνες, ανέφεραν έντονο πόνο, μούδιασμα και υπνηλία. Πολλοί απ’ αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι, λόγω της ηλεκτροπληξίας, οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να δουλέψουν και τους χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια . «Μόνο στις 6 Ιανουαρίου, καταγράφηκαν έντεκα ατυχήματα. Τέσσερις εργαζόμενοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung».

Όπως εξηγεί ο Μάρτιν B. που βίωσε στο πετσί του την εμπειρία αυτή: «Πήγα να αγγίξω μία χειραποσκευή και με χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Μου άφησε ένα μούδιασμα στο χέρι και ένα κακό συναίσθημα. Φοβόμαστε πλέον όλοι να αγγίξουμε κάτι στη δουλειά».

Όλα τα ατυχήματα συνέβησαν στα σκάνερ για τον έλεγχο χειραποσκευών στον Τερματικό Σταθμό 1. Δόθηκαν στους υπαλλήλους ειδικά παπούτσια, ωστόσο δεν κατάφεραν να περιορίσουν το πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής, όλες οι προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και της εταιρείας ασφαλείας δεν οδήγησαν σε λύση», υπογραμμίζει ο Μπένζαμιν Ρόσερ, υπεύθυνος περιφερειακός διευθυντής στο σωματείο εργαζομένων «Verdi». «Όλα τα συστήματα λειτουργούν με βάση τα ισχύοντα πρότυπα και τους αναγνωρισμένους κανόνες τεχνολογίας,», τόνισε από την πλευρά της η Ομοσπονδιακή Αστυνομία. Οι αρχές πάντως προτείνουν ως μία λύση να παρέχονται στο προσωπικό στολές με λιγότερες συνθετικές ίνες.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung», κάποιοι εργαζόμενοι έχουν υποστεί ηλεκτροπληξία πάνω από μία φορές κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους. «Μια συνάδελφος χτυπήθηκε τέσσερις φορές από ηλεκτρικό ρεύμα, κι έφυγε από την εργασία της» , αναφέρει το επίμαχο άρθρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, το σωματείο «Verdi» απαίτησε το κλείσιμο του Τερματικού Σταθμού 1 μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ωστόσο, η διεύθυνση του αεροδρομίου έχει απορρίψει το αίτημά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.