ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Λαβρόφ: «Αμερικανοί διπλωμάτες ζητάνε ανοιχτά από χώρες τον τερματισμό επικοινωνίας με Ρωσία και Κίνα»

Σ.Λαβρόφ: «Αμερικανοί διπλωμάτες ζητάνε ανοιχτά από χώρες τον τερματισμό επικοινωνίας με Ρωσία και Κίνα»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με την οποία παρουσίασε την τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματίας το 2020 υποστήριξε ότι Αμερικανοί διπλωμάτες ζητούν από χώρες να σταματήσουν την επικοινωνία με τη Ρωσία και την Κίνα.

«Κατά παράβαση όλων των κανόνων, Αμερικανοί διπλωμάτες σε οποιαδήποτε χώρα υπηρετούν ως πρέσβεις δεν διστάζουν να ζητούν ανοιχτά τον τερματισμό της επικοινωνίας με την Ρωσική Ομοσπονδία. Μερικές φορές προστίθεται σε αυτό και η Κίνα, όπως ο Πομπέο, που όταν ταξίδεψε στην Αφρική απαίτησε από τους Αφρικανούς να μην κάνουν εμπόριο με τη Μόσχα και το Πεκίνο» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι δηλώσεις των Αμερικανών διπλωμάτων σχετικά με την εχθρική στάση της Ρωσίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο έχουν κάποια βάση, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι «εάν οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην Ελλάδα και την Κύπρο μιλάνε για αυτό, τότε τα λένε και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα».

«Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο αυτές οι χώρες θα μπορούσαν να πειστούν ότι η Ρωσία είναι εχθρός τους ή ακολουθεί μια πολιτική που δεν είναι φιλική προς αυτές. Οι λογικοί πολιτικοί, βέβαια, μπορούν να δουν το σύνολο της υπόθεσης, η οποία στοχεύει απλα να δημιουργήσει προβλήματα, να δημιουργήσει έναν εχθρό για την Ρωσική Ομοσπονδία».

https://www.vimeo.com/500876670

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας χαρακτήρισε τέτοιες μεθόδους «βάναυσες δημόσιες πιέσεις» οι οποίες δεν αντιστοιχούν στις έννοιες της διπλωματίας.

Παράλληλα, δεν είναι όλες οι χώρες σε θέση να ανταποκριθούν δημόσια σε τέτοιες πιέσεις φοβούμενες ότι με αυτόν τον τρόπο προσβάλουν «τον μεγάλο αδελφό τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταληκτικά, ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία έχει «πολύ θερμές, στενές σχέσεις» και «πνευματικούς δεσμούς» με την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.