ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνάντηση ανώτατων στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας Συρίας-Ισραήλ στη ρωσική αεροπορική βάση Χμειμίμ στην Λαττάκεια

Συνάντηση ανώτατων στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας Συρίας-Ισραήλ στη ρωσική αεροπορική βάση Χμειμίμ στην Λαττάκεια

Τα ισραηλινά ΜΜΕ έκαναν γνωστό σήμερα και επικαλούμενα το Κέντρο Μελετών Jusoor, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, ότι η ρωσική βάση Χμέιμιμ στα Λαττάκεια τον περασμένο μήνα, φιλοξένησε, υπό ρωσική αιγίδα μια συνάντηση μεταξύ στελεχών των μυστικών υπηρεσιών Ισραήλ και Συρίας.

Έκθεση που εκδόθηκε από το Κέντρο ανέφερε ότι ο Ισραηλινός πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ε.Δ., Στρατηγός Τζαντι Έισενκοτ και ο πρώην αξιωματούχος της Μοσάντ Αρι Μπεν Μενάσε παρευρέθηκαν από την ισραηλινή πλευρά, ενώ η αντιπροσωπεία της Συρίας περιλάμβανε τον Διευθυντή του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας, Στρατηγό Αλί Αλ-Μαμολούκ, και τον σύμβουλο ασφαλείας στο Ρεπουμπλικανικό Παλάτι, Μπασάμ Χασάν, καθώς και τον διοικητή των Ρωσικών δυνάμεων στη Συρία Αλεξάντερ Τσαϊκόφ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το Ισραήλ ζήτησε την πλήρη απομάκρυνση του Ιράν και των πολιτοφυλακών του από τα συριακά εδάφη, την αναδιάρθρωση των… συριακών στρατιωτικών οργάνων και των οργάνων ασφαλείας και την δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης στη Δαμασκό που θα περιλαμβάνει και την αντιπολίτευση.

Το μόνο που δεν ζήτησε ήταν η καθαίρεση και η… εκτέλεση του Μπασάρ Αλ Άσσαντ.

Η Συριακή αντιπροσωπεία από την πλευρά της ζήτησε να διευκολυνθεί η επιστροφή στον Αραβικό Σύνδεσμο και να λάβει οικονομική βοήθεια για την αποπληρωμή των ιρανικών χρεών και να σταματήσουν οι Δυτικές κυρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα αυτά ώστε να δοθεί η δυνατότητα να απελαθεί το Ιράν από τη Συρία, ενώ δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από το Τελ Αβίβ ή τη Δαμασκό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.