ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νότια Κορέα: Νεαρό ζευγάρι βανδάλισε «κατά λάθος» πίνακα μεγάλης αξίας (βίντεο)

Νότια Κορέα: Νεαρό ζευγάρι βανδάλισε «κατά λάθος» πίνακα μεγάλης αξίας (βίντεο)

Ζευγάρι, ηλικίας 20 ετών, που επισκέφτηκε γκαλερί στο εμπορικό κέντρο της Σεούλ στη Νότια Κορέα, βανδάλισε χωρίς… να το καταλάβει τον πίνακα με τίτλο «Untitled», αξίας 440.000 δολαρίων.

Μπροστά στον πίνακα του street artist JonOne, υπήρχαν τοποθετημένα τα χρώματα και τα πινέλα, που χρησιμοποίησε ο καλλιτέχνης ως μέρος του έργου, προκειμένου ο επισκέπτης να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα από όλη τη διαδικασία δημιουργίας του πίνακα. Το ζευγάρι παρεξήγησε τα εργαλεία, που βρίσκονταν εκεί και θεώρησε ότι επρόκειτο για διαδραστική έκθεση.

Η κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε το ζευγάρι να αναλαμβάνει δράση και να βάζει τη δική του πινελιά στον πίνακα. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν ένα κουτί με πράσινη μπογιά και ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν τον καμβά.



Αργότερα, αφού η αστυνομία εξέτασε τα πλάνα, συνέλαβε το ζευγάρι την ώρα που έφευγε από την γκαλερί. Τελικά, σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος σύμβουλου της εταιρείας Contents Creator of Culture Κανγκ Γουκ, αφέθηκαν και οι δύο ελεύθεροι, χωρίς να τούς απαγγελθούν κατηγορίες.

«Νόμιζαν από λάθος εκτίμηση ότι η έκθεση ήταν διαδραστική και μπορούσαν να συμμετέχουν κι εκείνοι στη δημιουργική διαδικασία. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον ζωγράφο του πίνακα προκειμένου να αποφασίσουμε αν θα αποκαταστήσουμε την ζημιά», δήλωσε ο Κανγκ Γουκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το περιστατικό, τοποθετήθηκε μπροστά από το έργο τέχνης ένα κάγκελο με την επιγραφή «Μην Αγγίζετε». Ο δημιουργός του πίνακα ανέφερε πως δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί σχετικά με το συμβάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.