Κατολίσθηση σε ορυχείο στη Γουινέα – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Κατολίσθηση σε ορυχείο στη Γουινέα – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση σε χρυσωρυχείο στη βορειοανατολική Γουινέα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους κι ενώ διασώστες συνεχίζουν να σκάβουν στα ερείπια για την αναζήτηση επιζώντων.

Το ορυχείο κατέρρευσε το Σάββατο, σκοτώνοντας αμέσως τους χρυσωρύχους, που ήταν όλοι άνδρες και μεταξύ 14 και 40 ετών, δήλωσε τοπικός σύμβουλος, ενώ οι σοροί τους ανακτήθηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας και το πρωί της Κυριακής κηδεύτηκαν σε ομαδικό τάφο.

Ένας επιμελητής του ορυχείου, είπε ότι είχε δει εθελοντές να διασώζουν δύο συναδέλφους του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής έχει βιώσει μια σειρά ατυχημάτων σε βιοτεχνικά ορυχεία, ιδιαίτερα γύρω από το Σιγκουίρι, κοντά στα σύνορα με το Μάλι, μια περιοχή όπου πάνω από 20.000 ανθρακωρύχοι δραστηριοποιούνται επίσημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.