ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«ΤΑΛΩΣ 2021»: Τα γαλλικά Rafale από το CdG σε άσκηση με την ΕΦ στους Κυπριακούς ουρανούς (βίντεο)

«ΤΑΛΩΣ 2021»: Τα γαλλικά Rafale από το CdG σε άσκηση με την ΕΦ στους Κυπριακούς ουρανούς (βίντεο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινή αεροπορική άσκηση «ΤΑΛΩΣ 2021» στην οποία συμμετείχαν στρατιωτικές δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, με «αιχμή του δόρατος» το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» από το οποίο επιχείρησαν τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που «έσκισαν» τους κυπριακούς αιθέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, η κοινή αυτή στρατιωτική άσκηση είχε ως στόχο την ανάδειξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα την αποτελεσματικότητα των συστημάτων αεράμυνας, υπό συνθήκες που προσιδίαζαν ένα ρεαλιστικό επιχειρησιακό πεδίο, με πλάνα και στιγμιότυπα να εντυπωσιάζουν.

Ειδικότερα, το σενάριο της άσκησης αφορούσε στην είσοδο δύο σχηματισμών τετράδας μαχητικών Rafale σε χαμηλό ύψος, με στόχο την προσβολή στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς. Κύριος σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος του συστήματος αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εξάσκηση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε ρεαλιστικές συνθήκες.

Μέσα από τη συγκεκριμένη κοινή δραστηριότητα συνεκπαιδεύεται το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών Δυνάμεων, ενώ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Η αεροπορική άσκηση «ΤΑΛΩΣ» η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε σε τμήμα του χερσαίου και εναέριου χώρου της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Αντρέα Λουκά και τον Υπαρχηγό του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Κώστα Χρυσηλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.