ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αστυνομικός πυροβολησε και σκότωσε άνδρα που κρατούσε… μαρκαδόρο! – Νόμιζε κρατούσε μαχαίρι

Η αστυνομικός ισχυρίστηκε πως πίστευε ότι ο άνδρας κρατούσε μαχαίρι, με «απειλητικό τρόπο»

Αστυνομικός πυροβολησε και σκότωσε άνδρα που κρατούσε… μαρκαδόρο! – Νόμιζε κρατούσε μαχαίρι

Ένα απίστευτο θανατηφόρο περιστατικό συνέβη στο Ντένβερ όπου μία αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα που κρατούσε μαρκαδόρο, το οποίο η ένστολη πίστεψε ότι ήταν μαχαίρι. 

Στις 5 Αυγούστου ο 36χρονος Μπράντον Κόουλ τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά της αστυνομικού. Τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο- από την κάμερα που είχε στη στολή της η αστυνομικός- στο οποίο φαίνεται να πυροβολεί δύο φορές έναν άνδρα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο.

Γείτονας είχε τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση για πιθανό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, στον οποίο εμπλεκόταν ο Κόουλ, η σύζυγός του και ο έφηβος γιος του, σύμφωνα με την Denver Post. Ο γείτονας ανέφερε ότι μπορεί να είχε σπρώξει τη γυναίκα από το αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε και ότι ο Κόουλ «κυνηγούσε» τον γιο του.

Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί- σύμφωνα με το βίντεο- η γυναίκα κάτω, δίπλα στο αμαξίδιο και είπε στους αστυνομικούς: «Μην, μην βγάλεις όπλο στον σύζυγό μου, σε παρακαλώ».

Η αστυνομικός απάντησε «ΟΚ» και ρώτησε τη γυναίκα αν χρειαζόταν ιατρική βοήθεια. Σε εκείνο το σημείο ο Κόουλ βγήκε από όχημα και αμφότεροι οι αστυνομικοί τον σημάδεψαν με τα όπλα τους.

Φάνηκε να συμπεριφέρεται απρόβλεπτα και είπε «Πάμε» και «γα@@@@ το».

Κάποιος φώναξε «Μην τον πυροβολήσετε!» και ο άνδρας αστυνομικός τον χτύπησε με το taser. Ο Κόουλ απομακρύνθηκε τρέχοντας, προς τη γυναίκα αστυνομικό και εκείνη τον πυροβόλησε, περίπου 40 δευτερόλεπτα αφού οι ένστολοι είχαν φτάσει στο σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ώρα που πυροβόλησε και ο Κόουλ κατέρρευσε, έπεσε το μαύρος μαρκαδόρος που κρατούσε. Η αστυνομικός ισχυρίστηκε πως πίστευε ότι ο άνδρας κρατούσε μαχαίρι, με «απειλητικό τρόπο» και πως φοβήθηκε ότι θα τη μαχαιρώσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.