ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΛ.ΑΣ: Αναβαθμίζεται η διμερής συνεργασία με την Αλβανία – Στην Ελλάδα θα εκπαιδευτούν Αλβανοί αστυνομικοί

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο υφυπουργών στα Τίρανα εξελίχθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα

ΕΛ.ΑΣ: Αναβαθμίζεται η διμερής συνεργασία με την Αλβανία – Στην Ελλάδα θα εκπαιδευτούν Αλβανοί αστυνομικοί

Η συμφωνία ανάμεσα στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, και τον υφυπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Aydi Mahila, προβλέπει διεύρυνση της επικοινωνίας στα σύνορα (Κοινό Κέντρο Επαφής στην Κακαβιά), κοινές επιτροπές σε ανώτερο επίπεδο και εκπαίδευση Αλβανών αστυνομικών στην Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά τις συνομιλίες συμφωνήθηκε να προγραμματιστούν συναντήσεις στελεχών και από τις δύο πλευρές για την όσο το δυνατόν ταχύτερη και βέλτιστη συγκρότηση, επάνδρωση και λειτουργία του Κοινού Κέντρου Επαφής στην Κακαβιά, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο αστυνομιών, για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, του trafficking και την αναβάθμιση της τελωνειακής συνεργασίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη μεταφορά τεχνογνωσίας, εμπειριών και εκπαίδευσης από την ελληνική πλευρά προς την αλβανική, με δεδομένη την απόφαση της Αλβανίας από το 2020 να προχωρήσει στην ίδρυση και τη λειτουργία Μονάδας Στοιχείων Επιβατών (PNR).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάρτιση προγραμμάτων εκπαίδευσης σε Αλβανούς αστυνομικούς από τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας της ΕΛ.ΑΣ. και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, για θέματα που σχετίζονται με τις διατραπεζικές συναλλαγές και το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, το ηλεκτρονικό έγκλημα, διαδικτυακό «bullying», αλλά και στη διαχείριση – ανάλυση πληροφοριών.

Aποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας, με διεύρυνση των τακτικών συναντήσεων αξιωματούχων των δύο πλευρών, όχι πλέον μόνον στο επίπεδο των όμορων αστυνομικών διευθύνσεων, αλλά και σε υψηλότερο, περιφερειακό επίπεδο, μέσω εξειδικευμένων επιτροπών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.