Ένας-ένας πέφτουν νεκροί οι επιχειρηματίες των crypto: Τρίτος μυστηριώδης θάνατος σε διάστημα λίγων εβδομάδων

Ρώσος επιχειρηματίας το πιο πρόσφατο θύμα: Συνετρίβη το ελικόπτερό του

Ένας-ένας πέφτουν νεκροί  οι επιχειρηματίες  των crypto: Τρίτος μυστηριώδης θάνατος  σε διάστημα λίγων εβδομάδων

Ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος έγινε ο τρίτος επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων που χάνει  τη ζωή του κάτω υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο επιχειρηματίας Vyacheslav Taran, 53 ετώνσυνετρίβη κοντά στο Μονακό ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές.

Ο Taran είναι ο τρίτος επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων που χάνει τη ζωή του  απροσδόκητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Tiantian Kullander, 30 ετών, πέθανε «στον ύπνο του» την περασμένη εβδομάδα, ενώ ένας άλλος επι8χειρηματίας κρυπτονομισμάτων ο Nikolai Mushegian, 29 ετών, πνίγηκε σε μια παραλία του Πουέρτο Ρίκο αφού έγραψε στο Twitter ότι φοβόταν ότι η CIA και η Μοσάντ θα τον δολοφονούσαν.

Ο επιχειρηματίας Vyacheslav Taran με τη σύζυγό του Olga Taran το 2020

Τα δεδομένα της συντριβής του ελικοπτέρου

Δεδομένου ότι η συντριβή που σκότωσε τον Taran συνέβη με καλό, καιρό – και μετά την ακύρωση ενός άλλου επιβάτη την τελευταία στιγμή – μυστήριο περιβάλλει τώρα τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Taran ήταν  ο συνιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών και επενδύσεων Libertex και Forex Club, πετούσε από τη Λωζάνη με έναν έμπειρο πιλότο  35 ετών ο οποίος σκοτώθηκε και αυτός χειριζόμενος ένα μονοκινητήριο ελικόπτερο H130 όταν συνετρίβη γύρω στη 13:00 στις 25 Νοεμβρίου.

Ο αντιεισαγγελέας της Νίκαιας, που επισκέφθηκε το σημείο, είπε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί υπαιτιότητα τρίτου.

Το Κίεβο δεν έχασε βέβαια την ευκαιρία για ολίγη προπαγάνδα.

Συγκεκριμένα το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN ισχυρίστηκε, χωρίς να αναφέρει κανένα απολύτως στοιχείο, ότι ο Taran ήταν «δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας με μεγάλη εμπειρία στα κρυπτονομίσματα με πιθανούς δεσμούς με τη ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών», γνωστή ως SVR.

Το ουκρανικό προπαγανδιστικό δίκτυο υποστήριξε ακόμη ότι ο  Taran συνδεόταν με την  SVR και ήταν υπεύθυνος για «ξέπλυμα ρωσικών κεφαλαίων μέσω ενός συστήματος επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων».

«Με μεγάλη θλίψη ο Όμιλος Libertex επιβεβαιώνει το θάνατο του συνιδρυτή και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του, Βιάτσεσλαβ Ταράν, μετά από συντριβή ελικοπτέρου που έλαβε χώρα καθ’ οδόν προς το Μονακό την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022», αναφέρθηκε σε ανακοίνωση.

«Το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Libertex και οι υπάλληλοι της εταιρείας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και τη συμπάθειά τους στην οικογένεια Taran»

Επίσημη έρευνα έχει ξεκινήσει για τη συντριβή από τις γαλλικές αρχές και την Airbus, κατασκευαστές του H130.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.