ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φιλιππίνες: Στους 54 ο αριθμός των νεκρών από τη φονική κατολίσθηση

«Οι ομάδες διάσωσης δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, όμως είναι πολύ δύσκολο»

Φιλιππίνες: Στους 54 ο αριθμός των νεκρών από τη φονική κατολίσθηση

Η φονική κατολίσθηση που σημειώθηκε στις Φιλιππίνες είχε ως αποτέλεσμα 54 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 

Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ κοντά σε ένα χρυσορυχείο στο πόλη Μάκο, στην επαρχία Νταβάο ντε Όρο.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook η περιφερειακή κυβέρνηση του Νταβάο ντε Όρο ανέφερε πως 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κατολίσθηση, αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των 37 νεκρών, καθώς τα μέλη των ομάδων διάσωσης εντόπισαν περισσότερα πτώματα.

Ο απολογισμός των αγνοουμένων ανέρχεται σε 63 ανθρώπους, με την περιφερειακή κυβέρνηση να επισημαίνει πως ο αριθμός είναι ανεπιβεβαίωτος. Συνολικά 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην κατολίσθηση.

Ο Έντουαρντ Μακαπίλι, ένας αξιωματούχος της περιφέρειας του Νταβάο ντε Όρο, δήλωσε πως πάνω από 300 άνθρωποι εμπλέκονται στην επιχείρηση διάσωσης, όμως τις προσπάθειες δυσχεραίνουν η ισχυρή βροχόπτωση, ο όγκος της λάσπης και η απειλή νέων κατολισθήσεων.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν επιζώντες, ο Μακαπίλι απάντησε ότι είναι «απίθανο», όμως η έρευνα θα συνεχίσει.

«Οι ομάδες διάσωσης δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, όμως είναι πολύ δύσκολο», είπε ο Μακαπίλι σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν το Νταβάο ντε Όρο τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.