ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γαλλία: Ακόμη μια κρίσιμη νύχτα – Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους για να προλάβουν νέα επεισόδια

Λεηλασίες και πλιάτσικο παντού

Γαλλία: Ακόμη μια κρίσιμη νύχτα – Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους  για να προλάβουν νέα επεισόδια

 

Η μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας το Σάββατο στο Παρίσι απέτρεψε τα σοβαρά επεισόδια των περασμένων ημερών, το κλίμα όμως παραμένει έκρυθμο.

Η έντονη αστυνομική παρουσία στους δρόμους σε συνδυασμό με τις απειλές των αρχών προς τους γονείς των διαδηλωτών για διετή φυλάκιση και 30.000 ευρώ πρόστιμο λειτούργησαν καταλυτικά ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Ωστόσο, τα επεισόδια και οι καταστροφές στη Μασσαλία και τη Λυών ήταν μεγάλης έκτασης κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας με αποτέλεσμα η γαλλική κυβέρνηση να διατηρεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού την κινητοποίηση της αστυνομίας.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν  ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διατηρηθεί και για την αποψινή νύχτα η δύναμη των 45.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων στους δρόμους των μεγάλων πόλεων για την τήρηση της τάξης.

Δυνάμεις της γαλλικής Αστυνομίας αναπτύχθηκαν ξανά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ την Τρίτη, στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών έδωσε «οδηγίες για αυστηρότητα» και ζήτησε «όπως και να γίνουν συλλήψεις, το συντομότερο δυνατόν», διευκρίνισαν συνεργάτες του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.