ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλία: Γιατί ξαφνικά δέχεται τρομοκρατικές απειλές;

Ενώ προετοιμάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Γαλλία: Γιατί ξαφνικά δέχεται τρομοκρατικές απειλές;

Από τις 13 Οκτωβρίου, οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής μετά τη αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο λύκειο Gambetta της πόλης Αράς.

Ένας 20χρονος ισλαμιστής, απόφοιτος του συγκεκριμένου σχολείου, κραδαίνοντας μαχαίρι, σκότωσε έναν καθηγητή ενώ τραυμάτισε άλλους τρεις.

Οι γαλλικές αρχές τον συνέλαβαν λίγα λεπτά αφότου ενημερώθηκαν για την εμφάνιση του στο σχολείο.

Φωνάζοντας «Allahu Akbar» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»), ο νεαρός δράστης αρχίσει να μαχαιρώνει όποιον είχε βάλει στο «μάτι», σπέρνοντας τον τρόμο και θάνατο, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, σε μήνυμά του στο Χ.

Το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, οι Βερσαλλίες εκκενώθηκαν ύστερα από απειλή για βόμβα, με τις Αρχές να ανακοινώνουν ότι οι τουρίστες που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους.

Μέχρι σήμερα, Τετάρτη, στις Βερσαλλίες υπήρξε τρεις φορές εντολή για εκκένωσηυπό τον φόβο τρομοκρατικής απειλής ενώ πριν λίγες ώρες, τουλάχιστον 11 αεροδρόμια, κοντά στο Παρίσι, έκλεισαν για ώρες.

Ξαφνικά η χώρα δέχεται τρομοκρατικές απειλές ενώ προετοιμάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Από την περασμένη Παρασκευή, άρχισαν τα… όργανα σε Λύκειο της περιοχής Αράς στη βόρεια Γαλλία και μία ημέρα αργότερα, οι Βερσαλλίες εκκενώθηκαν ύστερα από απειλή για βόμβα. Σήμερα τουλάχιστον 11 αεροδρόμια της Γαλλίας εκκενώθηκαν ύστερα από τρομοκρατική απειλή, κυρίως μέσω email, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα της Figaro.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια στη Λιλ, το Μπορντό, τη Λυών (Μπρον), τη Νάντη, τη Ρεν, τη Νίκαια, την Τουλούζη, το Στρασβούργο, το Μπιαρίτζ, το Πάου, το Καρκασόν και το Μποβέ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Dépêche du Midi», το αεροδρόμιο της Τουλούζης έλαβε ένα email για τοποθέτηση βόμβας στον χώρο γύρω στις 10:30 π.μ. (ώρα Γαλλίας). Αστυνομική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εξηγεί ότι παρόμοιο email έλαβαν τα αεροδρόμια της Λιλ, της Λυών, της Νάντης, της Νίκαιας, της Τουλούζης και του Μποβέ.

Ωστόσο, στη Νίκαια, το αεροδρόμιο έλαβε μόνο προειδοποίηση για ύποπτο πακέτο. Πλέον η κατάσταση στο αεροδρόμιο εξελίσσεται κανονικά».

Όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, το περίεργο είναι ότι, αν και τις τελευταίες ημέρες, έχουν ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία, τα τρία κεντρικά αεροδρόμια του Παρισιού δεν δέχθηκαν απειλές για βόμβα και λειτουργούν κανονικά.

«Κανένα από τα αεροδρόμια του Παρισιού δεν επηρεάστηκε από τις απειλές για βόμβα. Ωστόσο, προφανώς παραμένουμε σε πλήρη επαγρύπνηση», όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιες αρχές στη γαλλική εφημερίδα.

Εκτός από τις Βερσαλλίες που εκκενώθηκαν για τρίτη φορά (σήμερα Τετάρτη) μέσα σε πέντε 24ωρα, το Λούβρο χρειάστηκε επίσης να κλείσει τις πόρτες του το περασμένο Σαββατοκύριακο για λόγους ασφαλείας.

Οι απειλές για βόμβα σε δημόσιους χώρους έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες μετά την επίθεση με μαχαίρι σε λύκειο στο Αράς, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο καθηγητής Λογοτεχνίας, Ντομινίκ Μπερνάρ.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης έχει προκαλέσει κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

Μετά τη δολοφονία με ημιαυτόματα όπλα δύο Σουηδών τουριστών στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας, σήμερα το πρωί έγινε στόχος με βόμβες μολότοφ μία εβραική συναγωγή στο Βερολίνο, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.