ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Η Γερμανία ετοιμάζεται να προσφέρει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Η Γερμανία σκοπεύει να προωθήσει τη βοήθεια για ανοικοδόμηση μαζί με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας για την άμυνα

Η Γερμανία ετοιμάζεται να προσφέρει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Η υπουργός Εξωτερικών της Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία πρόκειται να δωρίσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία για να υποστηρίξει το δίκτυο ύδρευσης, τα νοσοκομεία και τη στέγαση.

“Η φρίκη του Πούτιν συνεχίζεται εδώ καθημερινά, αλλά ο λαός της Ουκρανίας είναι ξεκάθαρος: Καμία ημέρα, καμία επίθεση δεν θα μπορέσει να καταστρέψει τον αγώνα τους για επιβίωση”, είπε η Μπέρμποκ από την πόλη Μικολάιφ της νότιας Ουκρανίας. Η Γερμανία σκοπεύει να προωθήσει τη βοήθεια για ανοικοδόμηση μαζί με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας για την άμυνα, είπε η Μπέρμποκ.

Η γερμανική κυβέρνηση πρόκειται να διοργανώσει διεθνή διάσκεψη ανοικοδόμησης για τη στήριξη της Ουκρανίας τον Ιούνιο στο Βερολίνο.

Το Μικολάιφ, η πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων ανατολικά της Οδησσού και 65 της Μαύρης Θάλασσας.

Το λιμάνι της είναι το τρίτο μεγαλύτερο της Ουκρανίας και η πόλη φιλοξενεί πανεπιστήμιο για σπουδές στη ναυπηγική.

Η Μπέρμποκ επισκέφθηκε το πρώην διοικητικό αρχηγείο της περιφέρειας συνοδευόμενη από τον κυβερνήτη του Μικολάιφ Βιτάλι Κιμ και τον δήμαρχο Ολεξάντρ Σιενκέβιτς.

Ρωσικός πύραυλος, ο οποίος φέρεται ότι στόχευε τον Κιμ, έπληξε το κτίριο σκοτώνοντας 37 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 30 στα τέλη Μαρτίου του 2022, ένα μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης. Το κτίριο έχει παραμείνει εκεί ως μνημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το λιμάνι δεν λειτουργεί. Σε μια πρόσφατη έκθεση, οι αρχές ανέφεραν ότι περισσότερα από 1.300 συγκροτήματα κατοικιών και τουλάχιστον 1.000 άλλες κατοικίες έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.