ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

ΗΠΑ: «Οποιαδήποτε επίθεση από την Wagner στο ΝΑΤΟ θα ληφθεί ως επίθεση από τη Ρωσία»

«Αποτελεί απειλή για όλους μας»

ΗΠΑ: «Οποιαδήποτε επίθεση από την Wagner στο ΝΑΤΟ θα ληφθεί ως επίθεση από τη Ρωσία»

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ υποστήριξε ότι οποιαδήποτε επίθεση πραγματοποιηθεί στο ΝΑΤΟ από τη ρωσική ομάδα Wagner θα αντιμετωπίζεται ως επίθεση από τη Ρωσία.

Η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ έκανε τις παρατηρήσεις κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη για διάφορα θέματα, όπως ο τερματισμός της πείνας, η καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας σε συγκρούσεις και η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ερωτηθείσα σχετικά με την παρουσία μισθοφόρων της Ομάδας Wagner στα πολωνικά σύνορα και εάν τους βλέπει ως πραγματική απειλή για το ΝΑΤΟ, είπε: «Σίγουρα ανησυχούμε ότι αυτή η ομάδα, κατόπιν εντολής της ρωσικής κυβέρνησης ενεργεί – επειδή δεν εργάζεται ανεξάρτητα από η ρωσική κυβέρνηση – αποτελεί απειλή για όλους μας».

Τόνισε ότι το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές ότι «οποιαδήποτε επίθεση από την ομάδα Wagner θα εκληφθεί ως επίθεση από τη ρωσική κυβέρνηση».

Σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει πει ευθέως ότι μπορεί να επιτεθεί σε πολιτικά πλοία που χρησιμοποιούν τη Μαύρη Θάλασσα,η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ είπε ότι αυτές δεν είναι ενέργειες που αναμένονται από ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στα τέλη Ιουνίου, ο αρχηγός της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι επιτέθηκε στους μαχητές της ομάδας και κήρυξε «Πορεία Δικαιοσύνης», λέγοντας ότι οι δυνάμεις του είχαν ξεκινήσει προς τη Μόσχα.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας χαρακτήρισε τη δράση της ομάδας ως «ένοπλη εξέγερση» και ξεκίνησε ποινική υπόθεση εναντίον του Πριγκόζιν, ενώ ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την εξέγερση της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας πράξη προδοσίας.

Ο Πριγκόζιν γύρισε αργότερα «για να αποφύγει την αιματοχυσία» και η συμφωνία με τον Πούτιν διαπραγματεύτηκε μέσω του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Πριν συμμετάσχει στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ομάδα Wagner εργαζόταν για αρκετό καιρό σε πολλές αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και του Μάλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.