ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε YouTuber που έριξε αεροπλάνο για τα views (βίντεο)

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε YouTuber που έριξε αεροπλάνο για τα views (βίντεο)

Σε φυλάκιση 6 μηνών καταδικάστηκε ένας YouTuber ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2021 είχε ρίξει το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε για να συγκεντρώσει περισσότερα views.

Αρχικά ο Τρέβορ Τζέικομ, 30 ετών, είχε υποστηρίξει ότι η συντριβή του αεροπλάνου του ήταν ατύχημα και είπε ψέματα στις αμερικανικές Αρχές για το περιστατικό.

Στο βίντεο μάλιστα που δημοσίευσε στο ΥouTube φαίνεται να πηδάει από το αεροπλάνο με το selfie stick και στη συνέχεια να ενεργοποιεί το αλεξίπτωτό του. Το βίντεο προβλήθηκε εκατομμύρια φορές.

Σύμφωνα με το BBC σε συμφωνία που έκανε με την εισαγγελία της Καλιφόρνιας ο Τζέικομπ είπε ότι γύρισε το βίντεο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας χορηγίας. Ο πρώην ολυμπιονίκης σνόουμπορντ ομολόγησε την ενοχή του νωρίτερα φέτος για το αδίκημα της παρεμπόδισης ομοσπονδιακής έρευνας.

Ο Τζέικομπ πιθανότατα διέπραξε αυτό το αδίκημα για να δημιουργήσει ειδήσεις για τον εαυτό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για να αποκτήσει οικονομικό όφελος δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα.

«Παρόλα αυτά, αυτού του είδους η «τολμηρή» συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», πρόσθεσαν.

Ο ίδιος σε δήλωσή του παραδέχθηκε ως «σωστή» την απόφαση.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Τζέικομπ έφυγε από ένα αεροδρόμιο της Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια σε μια σόλο πτήση με κάμερες τοποθετημένες στο αεροπλάνο του. Μαζί με τις κάμερες, ο Τζέικομπ πήρε μαζί του ένα αλεξίπτωτο, αλλά και ένα selfie stick.

«Δεν σκόπευε να φτάσει στον προορισμό του, αλλά σχεδίαζε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια της πτήσης και να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο στο έδαφος και το αεροπλάνο του καθώς έπεφτε και συνετρίβη», δήλωσε η Εισαγγελία των ΗΠΑ για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια.

Το αεροπλάνο έπεσε στον Εθνικό Δρυμό Los Padres 35 λεπτά μετά την απογείωση. Ο Τζέικομπ πήγε στην τοποθεσία και ανέκτησε το βίντεο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια, ανέβασε στο YouTube το βίντεο με τίτλο «Συνέτριψα το αεροπλάνο μου» στις 23 Δεκεμβρίου, το οποίο περιείχε μια προώθηση για μια εταιρεία πορτοφολιών, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Ωστόσο ορισμένοι θεατές ήταν δύσπιστοι για τη συντριβή, σημειώνοντας ότι ο Τζέικομπ φορούσε ήδη αλεξίπτωτο και δεν έκανε καμία προσπάθεια να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια. Το βίντεο συγκέντρωσε σχεδόν τρία εκατομμύρια προβολές πριν αφαιρεθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.