ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ιράν: «Δυνατότερη και εκτεταμένη η απάντησή μας σε οποιαδήποτε επίθεση του Ισραήλ»

Επανέλαβε τη δέσμευση για ισχυρή στρατιωτική απάντηση σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του

Ιράν: «Δυνατότερη και εκτεταμένη η απάντησή μας σε οποιαδήποτε επίθεση του Ισραήλ»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, δεσμεύτηκε για μια «δυνατότερη» και «εκτεταμένη» απάντηση σε οποιαδήποτε ισραηλινή στρατιωτική επίθεση, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό ομόλογό του, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Εάν το Ισραήλ καταφύγει σε άλλη στρατιωτική επίθεση, η ιρανική απάντηση θα είναι «γρηγορότερη, ισχυρότερη και εκτεταμένη», πρόσθεσε.

Στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Κάμερον, τη δεύτερη σε λιγότερο από 24 ώρες, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε ότι οι κρίσεις στη Μέση Ανατολή «έχουν τις ρίζες τους στον καταστροφικό ρόλο» του Ισραήλ.

Εξέφρασε επίσης «έκπληξη για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Βρετανίας στη δολοφονία παιδιών και αθώων ανθρώπων από το Ισραήλ στη Γάζα, όπου έχουν σκοτωθεί σχεδόν 33.800 άνθρωποι» χαρακτηρίζοντας την υποστήριξη «ανεύθυνη».

Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο για τις βόμβες που ρίπτονται στη Γάζα παρά για την ιρανική απάντηση στο Ισραήλ, η οποία, όπως είπε, ήταν «στο πλαίσιο της αρχής της νόμιμης άμυνας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Ο Κάμερον, από την πλευρά του, «εξέφρασε ανησυχία» για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μετά τα ιρανικά αντίποινα και πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο καταβάλλει προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή κρατουμένων στη Γάζα.

Είπε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο προέτρεψε το Ισραήλ να μην απαντήσει στην ιρανική στρατιωτική ενέργεια, καθώς το Λονδίνο δεν επιθυμεί την επέκταση του πολέμου.

Οι εικασίες είναι έντονες ότι το Ισραήλ σχεδιάζει μια στρατιωτική δράση αντίποινων κατά του Ιράν, παρά τις εκκλήσεις των δυτικών συμμάχων του να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Πηγές παράλληλα αναφέρουν πως το Ιράν έχει προετοιμάσει 1500 βαλλιστικούς πυραύλους διαφόρων τύπων για να εκτοξεύσει προς στόχους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια ενός σχεδίου αντιποίνων 3 ημερών εάν το Ισραήλ επιτεθεί απευθείας στην ηπειρωτική ενδοχώρα τού.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.