ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιράν: Ο δήμαρχος της Αμπαντάν κρατείται για το δεκαώροφο κτίριο που κατέρρευσε χθες στην πόλη

Υπεύθυνοι επίβλεψης του έργου οι συλληφθέντες

Ιράν: Ο δήμαρχος της Αμπαντάν κρατείται για το δεκαώροφο κτίριο που κατέρρευσε χθες στην πόλη

Δέκα συνολικά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της πόλης, κρατούνται μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο Ιραν.

Οι ιρανικές δικαστικές αρχές, που ερευνούν την κατάρρευση κτιρίου που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων, έθεσαν υπό κράτηση τον δήμαρχο της πόλης Αμπαντάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, καθώς και εννέα άλλα πρόσωπα, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το δεκαώροφο κτίριο με διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους κατέρρευσε χθες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 80 άνθρωποι να παγιδευτούν στα συντρίμμια, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Υπεύθυνοι επίβλεψης του έργου οι συλληφθέντες

«Δέκα άνθρωποι, που είναι οι βασικοί παράγοντες που εμπλέκονται στο περιστατικό, συμπεριλαμβανομένων του εν ενεργεία και του πρώην δημάρχου της Αμπαντάν, ενός αριθμού δημοτικών υπαλλήλων και εκείνων που είχαν την επίβλεψη έργου, τέθηκαν υπό κράτηση και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο τοπικός εισαγγελέας Σαντίκ Τζαφαρί Τσεγκενί στην κρατική τηλεόραση.

Οι αρχές δήλωσαν ότι άλλα τμήματα του κτιρίου μπορεί επίσης να καταρρεύσουν και κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μοζτάμπα Καλέντι, εκπρόσωπος των κρατικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, δήλωσε στην τηλεόραση ότι περίπου 50 άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.