ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κίνα: Τριήμερες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Το Πεκίνο έχει εξοργιστεί από την επίσκεψη της προέδρου της Ταϊβάν στις ΗΠΑ και τη συνάντησή της με τον Μακάρθι

Κίνα: Τριήμερες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Την επομένη της επιστροφής της προέδρου της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν από τις ΗΠΑ, οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν σήμερα τριήμερες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί.

Η Κίνα θα διεξάγει «περιπολίες πολεμικής ετοιμότητας» και ασκήσεις γύρω από τον Πορθμό της Ταϊβάν, καθώς και βόρεια, νότια και ανατολικά της Ταϊβάν «όπως έχει προγραμματιστεί», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η Τσάι συναντήθηκε την Τετάρτη στο Λος Άντζελες με τον πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, εξοργίζοντας το Πεκίνο που θεωρεί την Ταϊβάν κινεζική επαρχία, που προορίζεται να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, ακόμη και δια της βίας εάν κριθεί απαραίτητο.

Τον Αύγουστο του 2022, ύστερα από την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι (της προκατόχου του Μακάρθι) στην Ταϊβάν, η Κίνα διεξήγαγε πολυήμερα στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από το νησί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.