ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Οι πρώτες φωτογραφίες από την βομβαρδισμένη ισραηλινή αεροπορική βάση Nevatim: Κτυπήθηκε από «αρκετούς» ιρανικούς πυραύλους

«Η σύγκρουση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει ακόμη»

Οι πρώτες φωτογραφίες από την βομβαρδισμένη ισραηλινή αεροπορική βάση Nevatim: Κτυπήθηκε από «αρκετούς» ιρανικούς πυραύλους

Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα η συνεδρίαση του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα της ιρανικής επίθεσης αλλά και να αποφασίσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του Ισραήλ.

Η συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου γίνεται υπό την προεδρία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Ισραήλ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην θέση του, από την μία να έχει αναχαιτίσει το 99% των drone και των πυραύλων της Τεχεράνης, ωστόσο πλέον υπάρχει το δεδικασμένο της επίθεσης από την επικράτεια του Ιράν στο Ισραήλ για πρώτη φορά.

Την ίδια ώρα το Τελ Αβίβ δια των αξιωματούχων του έχει απειλήσει με απάντηση, ενώ η Τεχεράνη ξεκαθαρίζει πως στο πεδίο της επιθετικής δραστηριότητας δεν ετοιμάζει κάποια άλλη κίνηση, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο διάθεση αποκλιμάκωσης, προειδοποιώντας όμως όμως ότι από τούδε και στο εξής, οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση κατά ιρανικών στόχων σε οποιοδήποτε ίμερος του κόσμου θα απαντάται από το έδαφος του Ιράν.

Η διεθνής κοινότητα ωστόσο πιέζει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να διατηρήσει την ψυχραιμία του με αποκορύφωμα την προειδοποίηση Μπάιντεν πως ναι μεν οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ, αλλά όχι εάν αυτό περάσει στην επίθεση.

Στις 15:30 ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ώστε να αποφασίσουν για την απάντηση στην ιρανική επίθεση, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 11 το βράδυ του Σαββάτου και κράτησε 5 ώρες.

Στο μεταξύ, σε πρωινές του δηλώσεις ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ τόνισε ότι η απειλή για επίθεση στο Ιράν μετά τα αντίποινά του, εξακολουθεί να ισχύει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του στρατού, ο Κατζ δήλωσε:

«Είπαμε ότι αν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ, θα του επιτεθούμε και εμείς και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Πρέπει να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τους συμμάχους μας».

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Μετανάστευσης Οφι Σοφερ ήταν πιο επιθετικός στις δηλώσεις του, τονίζοντας πως «το θράσος που έδειξε το Ιράν με αυτή την επίθεση πρέπει να εξαφανιστεί».

«Η σύγκρουση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει ακόμη», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, μετά την επίθεση.

«Το κράτος του Ισραήλ δέχτηκε επίθεση με εκατοντάδες πυραύλους και drones και οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις απέτρεψαν αυτήν την επίθεση με εντυπωσιακό τρόπο», είπε ο Γκάλαντ, καλώντας τους Ισραηλινούς να παραμείνουν «σε εγρήγορση και να ακολουθούν με προσοχή τις οδηγίες που δημοσιεύονται». Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι το Ισραήλ «πρέπει να είναι προετοιμασμένο για κάθε σενάριο».

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα έρχονται οι πρώτες δορυφορικούς φωτογραφίες απο τις ζημιές που υπέστη η ΑΒ Nevatim από τους ιρανικούς πυραύλους.

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι αυτές κρίνονται ως ήσσονος σημασίας.

Τους στόχους που το κατάφερε να πλήξει στο Ισραήλ δημοσιεύουσες η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, Σύμφωνα με χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα αυτοί είναι η αεροπορική βάση Ramon, η αεροπορική βάση Nevatim και ένας μη προσδιορισμένος στόχος στα υψίπεδα του Γκολάν.

Εκπρόσωπος ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων προς Ιράν: “Μη λέτε ψέμματα στους πολιτείες σας. Σπαταλήσατε χρηματα και μέσα χωρίς να πετύχετε τίποτα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.