ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λος Άντζελες: Στα ύψη το έγκλημα και οι ένοπλες ληστείες – Σημαντική αύξηση και στο Χόλυγουντ

Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για ελλείψεις προσωπικού

Λος Άντζελες: Στα ύψη το έγκλημα και οι ένοπλες ληστείες – Σημαντική αύξηση και στο Χόλυγουντ

Μεγάλη έξαρση παρουσιάζουν  το έγκλημα και οι ένοπλες ληστείες στην «πόλη των αγγέλων» το Λος Άντζελες. .

Όπως αναφέρει το Fox 11 και η περιοχή του Χόλυγουντ βλέπει μεγάλη αύξηση  σε ένα ευρύ φάσμα βίαιων εγκλημάτων.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας  οι ανθρωποκτονίες έχουν διπλασιαστεί και οι ληστείες  έχουν αυξηθεί κατά περίπου 15%. Πάντως το ποσοστό ληστειών στο Χόλυγουντ είναι χαμηλότερο από την αύξηση του ποσοστού ληστειών σε όλο το Λος Άντζελες  σε όλη την πόλη κατά 18% (6.042) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι (5.101)

Σημειωτέον, έχουν σημειωθεί σχεδόν χίλιες περισσότερες ληστείες φέτος σε σύγκριση με την ίδια εποχή πέρυσι.

Η αστυνομία όμως  ανησυχεί για την αύξηση των ένοπλων ληστειών στο Λος Άντζελες.

Ειδικά, το είδος της ληστείας στο δρόμο όπου ένας εγκληματίας ακολουθεί κάποιον στο όχημά του, επιδεικνύει ένα όπλο και απαιτεί χρήματα.

Στο  Λος Άντζελες υπάρχει έλλειψη τουλάχιστον  800 αστυνομικών για τα απαιτούμενα επίπεδα προσωπικού.

Πρόκειται όπως λένε για ένα  σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην αύξηση της εγκληματικότητας και των ληστειών.

Επιπλέον, άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη υποφέρουν από τις ίδιες ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι χαμηλές αποδοχές (περίπου 120.000$ το χρόνο) αλλά και το αρνητικό δημόσιο αίσθημα προς τους αστυνομικούς είναι οι κύριοι λόγοι για τις ελλείψεις προσωπικού.

«Στην ουσία, πολύ λίγοι άνθρωποι θα ήθελαν να δουλέψουν μια επικίνδυνη δουλειά με μέτριες αμοιβές και μικρή εκτίμηση. Δυστυχώς, η εγκληματικότητα στο Λος Άντζελες θα μειωθεί μόνο όταν υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί και το αρνητικό συναίσθημα της αστυνομίας γίνει πιο θετικό.», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Συμβουλές προς τους πολίτες.

Κατά κύριο λόγο, φροντίστε να ερευνήσετε την ασφάλεια του περιβάλλοντος σας για να αποφύγετε να γίνετε θύμα ληστείας. Παρακάτω είναι μια λίστα με συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε να γίνετε θύμα ληστείας:

Μην φοράτε ακριβά κοσμήματα και μην εμφανίζετε δημόσια μεγάλα χρηματικά ποσά

Ταξιδέψτε ομαδικά ή σε ζευγάρια όταν βγαίνετε το βράδυ

Αν σας ακολουθήσουν σταματήστε σε δημόσιο χώρο και καλέστε την αστυνομία ή καλύτερα οδηγήστε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Τέλος, ως έσχατη λύση έχετε ένα μέσο για να αμυνθείτε ενάντια σε έναν επιτιθέμενο, με ένα μη θανατηφόρο ή θανατηφόρο όπλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρησιμοποιήστε πυροβόλο όπλο μόνο εάν έχετε την κατάλληλη εκπαίδευση πυροβόλου όπλου και ακολουθείτε τους νόμους της πολιτείας σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.