ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νεπάλ: Δέκα άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία στρατολόγησης νέων στον ρωσικό στρατό

Οι συλληφθέντες χρέωναν σε κάθε άτομο το ποσό των 9.000 δολαρίων για να το στείλουν στη Ρωσία με «τουριστική βίζα»

Νεπάλ: Δέκα άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία στρατολόγησης νέων στον ρωσικό στρατό

Όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος, δέκα Νεπαλέζοι, οι οποίοι χρέωναν σε άνεργους νέους τεράστια χρηματικά ποσά για ταξιδιωτικές βίζες και στη συνέχεια τους έστελναν για παράνομη στρατολόγηση στον ρωσικό στρατό, συνελήφθησαν από την αστυνομία. 

Το Νεπάλ είχε ζητήσει από τη Μόσχα αυτή την εβδομάδα να μην στρατολογεί πολίτες του για τον ρωσικό στρατό και να στείλει κάθε Νεπαλέζο στρατιώτη πίσω στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας των Ιμαλαΐων, αφότου έξι πολίτες του που υπηρετούσαν στον ρωσικό στρατό σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Ο αρχηγός της περιφερειακής αστυνομίας του Κατμαντού, Μπουρεντρά Κχάτρι, δήλωσε ότι 10 άτομα τέθηκαν υπό αστυνομική κράτηση αφού συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες μετά από πληροφορίες.

«Συζητάμε με τους δικηγόρους της κυβέρνησης την υπόθεση και θα τους παραπέμψουμε σε δίκη», δήλωσε ο Κχάρτι στο πρακτορείο Reuters, χωρίς να πει πότε θα εμφανισθούν ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο Κχάρτι είπε ότι οι συλληφθέντες χρέωναν παρανόμως σε κάθε άτομο το ποσό των 9.000 δολαρίων για να το στείλουν στη Ρωσία με «τουριστική βίζα», κυρίως μέσω των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μόλις έφθαναν τα άτομα αυτά στη Ρωσία, τα στρατολογούσαν στον ρωσικό στρατό.

«Πρόκειται για υπόθεση διακίνησης ανθρώπων…οργανωμένο έγκλημα», πρόσθεσε ο Κχάρτι. Οι συλληφθέντες δεν κατέστη δυνατόν να εντοπισθούν για να κάνουν δηλώσεις.

Το Νεπάλ, που εκτείνεται μεταξύ Κίνας και Ινδίας, ζήτησε από τη Ρωσία, που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και συνεχίζει τον πόλεμο από τότε, να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των Νεπαλέζων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι Νεπαλέζοι στρατιώτες, που λέγονται Γκούρκας, και είναι γνωστοί για τη γενναιότητα και τις πολεμικές τους δεξιότητες, υπηρετούσαν στον βρετανικό και στον ινδικό στρατό το 1947 κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των τριών χωρών. Δεν υπάρχει παρόμοια συμφωνία με τη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκατομμύρια Νεπαλέζοι εργάζονται σήμερα, κυρίως ως εργάτες σε βιομηχανίες και κατασκευαστικές εταιρείες στη Νότια Κορέα, στη Μαλαισία και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.