ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νικαράγουα: Τουλάχιστον 19 νεκροί και 40 τραυματίες από την ανατροπή λεωφορείου (φώτο)

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα

Νικαράγουα: Τουλάχιστον 19 νεκροί και 40 τραυματίες από την ανατροπή λεωφορείου (φώτο)

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους 10 παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 40 τραυματίστηκαν χθες Σάββατο (23/12), όταν λεωφορείο ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο βόρεια της πρωτεύουσας της Νικαράγουας.

Το δυστύχημα, στο ύψος του Ράντσο Γκράντε, κοινότητας του νομού Ματαγάλπα, βόρεια από τη Μανάγουα, στοίχισε τη ζωή σε «19» ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους περίπου 40, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης της Νικαράγουας, που επικαλέστηκε δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Τα δέκα παιδιά που χάθηκαν ήταν ηλικιών μεταξύ 4 και 16 ετών, κατά την ίδια πηγή.

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα στη Νικαράγουα

Οι αρχές ανέφεραν πως το όχημα είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας και ότι η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του λεωφορείου όταν προσπάθησε να διαφύγει.

«Είμαστε ταραγμένοι, μοιραζόμαστε απόλυτα (…) την οδύνη των οικογενειών και καλούμε για περισσότερη αυστηρότητα στην εφαρμογή των νόμων για τα μέσα μεταφοράς», τόνισε η Ροσάριο Μουρίγιο, αντιπρόεδρος —και σύζυγος— του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα, σε δηλώσεις της στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal 4.

Ο οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος με κάπου 70 επιβάτες. Το όχημα «ανατράπηκε» καθώς διέσχιζε γέφυρα, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο Μουρίγιο.

Σε πλάνα που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης εικονίζονται το κίτρινο λεωφορείο πεσμένο στο πλάι, καρφωμένο σε μεταλλική μπάρα που το διαπέρασε, και πτώματα στο οδόστρωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.