ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο Μπάιντεν ανατρέπει απόφαση Τραμπ και εγκρίνει πακέτο υποστήριξης των πακιστανικών F-16

Παίρνει σειρά μετά η Τουρκία;

Ο Μπάιντεν ανατρέπει απόφαση Τραμπ και εγκρίνει πακέτο υποστήριξης των πακιστανικών F-16

Ανατρέποντας  την απόφαση του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε ένα τεράστιο πρόγραμμα υποστήριξης του στόλου μαχητικών αεροσκαφών F-16  του Πακιστάν ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ως κοινοποίηση προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να εγκρίνει μια πιθανή ξένη στρατιωτική πώληση πακέτου υποστήριξης F-16 για συντήρηση και σχετικό εξοπλισμό για εκτιμώμενο κόστος 450 εκατομμυρίων USD, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα διατηρήσει την ικανότητα του Ισλαμαμπάντ να ανταποκριθεί στις τρέχουσες και μελλοντικές αντιτρομοκρατικές απειλές με τη διατήρηση του στόλου των F-16.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση ειδοποιώντας το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση την περασμένη Τετάρτη.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη στρατιωτική βοήθεια προς το Πακιστάν μετά την παύση της από τον Τραμπ το 2018, όταν είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει κάθε βοήθεια στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας προς το Πακιστάν, λέγοντας ότι το Ισλαμαμπάντ δεν ήταν εταίρος στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.