ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση για απάτη ύψους 8 δισ. δολαρίων

Ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της FTX, η οποία χρεοκόπησε ξαφνικά τον Νοέμβριο του 2022

Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση για απάτη ύψους 8 δισ. δολαρίων

Σε 25 χρόνια φυλάκιση για την οργάνωση της απάτης ύψους 8 δισ. δολαρίων που οδήγησε στην κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX καταδικάστηκε ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

Ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της FTX, η οποία χρεοκόπησε ξαφνικά τον Νοέμβριο του 2022 – αφήνοντας εκατομμύρια χρήστες να παγώσουν τους λογαριασμούς τους και να μην μπορούν να κάνουν αναλήψεις.

Αφού διαβάστηκε η ποινή στο δικαστήριο, ο δικαστής ρώτησε τον Μπάνκμαν-Φριντ αν θα ήθελε να του διαβάσει τους όρους. Ο 32χρονος απάντησε απλώς «όχι ευχαριστώ».

Η ποινή φυλάκισης δεν είναι η ανώτερη που είχαν ζητήσει οι εισαγγελείς (πίεζαν για έως και 50 χρόνια), αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που ήλπιζε η νομική ομάδα του Μπάνκμαν-Φριντ, η οποία είχε προτείνει πέντε έως 6,5 χρόνια.

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι πελάτες της FTX «θα μπορούσαν να έχουν εξοφληθεί. Υπήρχαν αρκετά περιουσιακά στοιχεία».

Έχει προβάλει παρόμοιο επιχείρημα στις δικαστικές καταθέσεις που προηγήθηκαν της δίκης, ότι το πτωχευμένο ανταλλακτήριο διέθετε αρκετά κρυπτονομίσματα που θα μπορούσε να έχει εξοφλήσει τους κατόχους των λογαριασμών του, οι οποίοι έχασαν σχεδόν 8 δισ. δολάρια όταν έκλεισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα κατά την ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής απέρριψε αυτό το επιχείρημα, λέγοντας ότι ο Μπάνκμαν-Φριντ εξακολουθεί να διαπράττει απάτη χρησιμοποιώντας τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών του για δικούς του σκοπούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.