ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Το Κίεβο παραδέχεται πως για να κάνει αντεπίθεση χρειάζεται «κι άλλα ΤΟΜΑ, άρματα μάχης και συστήματα πυροβολικού»

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία ζητά από το Βερολίνο να στείλει ότι καλύτερο έχει!

Το Κίεβο παραδέχεται πως για να κάνει αντεπίθεση χρειάζεται «κι άλλα ΤΟΜΑ, άρματα μάχης και συστήματα πυροβολικού»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να σταλούν στη χώρα του περισσότερα όπλα μετά τα τελευτταία ρωσικά πυραυλικά πλήγματα και κυρίως μετά την εξουδετέρωση σημαντικού τμήματος της ουκρανικής αεράμυνας την από τους Ρώσους και την ίδια στιγμή το Κίεβο παραδέχεται πως δεν μπορεί να προχωρήσει στην διαφημιζόμενη ουκρανική αντεπίθεση αν δεν παραλάβει κι άλλα ΤΟΜΑ, άρματα μάχης και συστήματα πυροβολικού.

«Αντιαεροπορική άμυνα, σύγχρονη αεροπορία, χωρίς την οποία η αντιαεροπορική άμυνα είναι αδύνατη, πυρομαχικά, τεθωρακισμένα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πόλεών μας, των χωριών μας, στην ενδοχώρα και στην πρώτη γραμμή», είπε ο κ. Ζελένσκι χθες βράδυ.

Το Κίεβο ζητεί περισσότερα όπλα από τη Γερμανία

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία ζητεί το Βερολίνο να στείλει στον στρατό της χώρας του πιο ισχυρά οπλικά συστήματα για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον αυτού της Ρωσίας, την ώρα που οδεύουν προς ολοκλήρωση οι προετοιμασίες για την αντεπίθεση με την οποία η ουκρανική ηγεσία λέει πως θα ανακτήσει εδάφη που έχουν κυριεύσει ρωσικά στρατεύματα.

«Το πιο επείγον είναι να σταλούν περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα, όπως τα Iris-T, Patriot και Gepard. Για τη σχεδιαζόμενη αντεπίθεση, θα χρειαστούμε κι άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, άρματα μάχης και συστήματα του πυροβολικού, καθώς και πυρομαχικά μακρού βεληνεκούς το συντομότερο», δηλώνει ο πρεσβευτής Ολεξίι Μακέγεφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke.

Ο Ουκρανός πρεσβευτής επιχείρησε να πείσει ότι η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από την ταχύτητα και την ποσότητα των όπλων και των πυρομαχικών που θα παραδώσει στην Ουκρανία. «Η ήττα της Ρωσίας είναι εγγύηση της φυσιολογικής ζωής στην Ευρώπη».

Ο Ουκρανός διπλωμάτης εξαίρει τις παραδόσεις που έχει κάνει το Βερολίνο μέχρι τώρα. «Είμαι ικανοποιημένος που η Γερμανία εμπλέκεται πλήρως, μαζί με τους εταίρους [σ.σ. της] στο NATO, στον σχεδιασμό της βοήθειας στην Ουκρανία με πολύ στρατηγικό και μακροπρόθεσμο τρόπο. Αυτό είναι το είδος της αδιάκοπης διαδικασίας που χρειαζόμαστε για να καταφέρουμε επιτυχίες στα μέτωπα».

Μέχρι σήμερα, η Γερμανία έχει στείλει στην Ουκρανία 18 βαριά άρματα μάχης Leopard 2A6, 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder και 34 αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard, καθώς και συστοιχίες Patriot και Iris-T.

Αναφερόμενος στην ουκρανική αντεπίθεση, ο πρεσβευτής δηλώνει πως «οι ένοπλες δυνάμεις και ο λαός της Ουκρανίας θα υπερασπιστούν τη χώρα με αποφασιστικότητα ώσπου να φύγει από το έδαφός μας και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης».

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρέζνικοφ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους κατά «υψηλό» ποσοστό για να εξαπολύσουν την αντεπίθεσή τους αλλά τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι έτσι ακριβώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλοί στην Δύση έχουν αμφιβολίες για τις δυνατότητες των Ουκρανών για αντεπίθεση αλλά δεν τολμούν να το πουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.