ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Πακιστάν: Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν

Ο Χαν συνελήφθη στις 9 Μαΐου από παραστρατιωτικούς τη στιγμή που έφτανε σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ

Πακιστάν: Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τις 8 Ιουνίου αναφορικά με πολλές υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνταν από αντιτρομοκρατικό δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg News.

Ο Χαν, που διετέλεσε πρωθυπουργός του Πακιστάν από το 2018 ως το 2022, συνελήφθη στις 9 Μαΐου από παραστρατιωτικούς τη στιγμή που έφτανε σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ, όπου εκδικαζόταν υπόθεση διαφθοράς, στην οποία είναι κατηγορούμενος. Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους όμως, αφού η σύλληψή του κρίθηκε παράνομη από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Κατά του 70χρονου Χαν εκκρεμούν πολλές δικαστικές υποθέσεις μετά την εκδίωξή του από την εξουσία τον Απρίλιο του 2022 έπειτα από πρόταση μομφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σύλληψή του προκάλεσε βίαιες συγκρούσεις σε πολλές πόλεις της χώρας μεταξύ υποστηρικτών του και των δυνάμεων ασφαλείας. Πολλά κυβερνητικά κτίρια πυρπολήθηκαν και στρατιωτικά σύμβολα καταστράφηκαν, ενώ αποκλείστηκαν και κεντρικές οδικές αρτηρίες. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βίαια αυτά επεισόδια, σύμφωνα με την αστυνομία και νοσοκομεία. Εκατοντάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι συνελήφθησαν κυρίως στις επαρχίες Πουντζάμπ και Χάιμπερ Παχτούνχβα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.