ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πατριάρχης Κύριλλος: «Διεξάγουμε Ιερό Πόλεμο στην Ουκρανία κατά της παγκοσμιοποίησης και της Δύσης»

Σκληραίνει τη στάση της η Μόσχα

Πατριάρχης Κύριλλος: «Διεξάγουμε Ιερό Πόλεμο στην Ουκρανία κατά της παγκοσμιοποίησης και της Δύσης»

Κλιμακώνεται αντί να αποκλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ουσιαστικά όλα κινούνται με μαθηματική ακρίβεια στην σύγκρουση ΝΑΤΟ και Ρωσίας και στον τελικό αφανισμό.

Αυτό προκύπτει τόσο από δηλώσεις από την ρωσική πλευρά που σκληραίνει όλο και πιο πολύ τη στάση της όσο και δηλώσεις δυτικών χωρών, που βλέπουν το αναπόφευκτο να έρχεται.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ιερός και σε αυτόν η Ρωσία προστατεύει τον κόσμο από την επίθεση της παγκοσμιοποίησης».

Αυτό αναφέρεται στο έγγραφο που υιοθέτησε  το συνέδριο  που πραγματοποίησε το «Παγκόσμιο Ρωσικό Εκκλησιαστικό  Συμβούλιο» του οποίου ηγείται ο  Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, Κύριλλος.

Το έγγραφο εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου στη Μόσχα και υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κύριλλο.

Σε αυτό, ο πόλεμος στην Ουκρανία περιγράφεται ως «ένα νέο στάδιο στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ρωσικού λαού ενάντια στο εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου και τη συλλογική Δύση πίσω από αυτό, που διεξάγεται στα εδάφη της Νοτιοδυτικής Ρωσίας» και από «πνευματική και ηθική άποψη» είναι «ένας Ιερός Πόλεμος στον οποίο η Ρωσία και ο λαός της, υπερασπιζόμενοι τον ενιαίο πνευματικό χώρο της Αγίας Ρωσίας, εκπληρώνουν την αποστολή του Συγκρατητή, που προστατεύει τον κόσμο από την επίθεση της παγκοσμιοποίησης και τη νίκη της Δύσης, που έχει περιπέσει στον σατανισμό».

Ο Συγκρατητής αναφέρεται στη Β΄ Θεσ. 2: 6-7 ότι κρατά πίσω τον Αντίχριστο μέχρι τους έσχατους καιρούς.

Το έγγραφο εξηγεί επίσης την έννοια του ρωσικού κόσμου (Russky Mir), περιγράφοντας τα όριά του ως ευρύτερα από τα κρατικά σύνορα «τόσο της σημερινής Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και της μεγάλης ιστορικής Ρωσίας».

Το έγγραφο αναφέρεται επίσης στην «τριάδα του ρωσικού λαού» και υποστηρίζει ότι οι Λευκορώσοι και οι Ουκρανοί «θα πρέπει να αναγνωρίζονται μόνο ως εθνικές ομάδες των Ρώσων».

Από την άλλη πλευρά ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο πρόθυρά του πολέμου με την ρωσία.

«Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν αλλά ο πόλεμος δεν είναι πια μια έννοια που ανήκει στο παρελθόν», ανέφερε ο Τουσκ, σε συνέντευξη που έδωσε στα ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη του και αναπαράγει το Politico, η Ευρώπη βρίσκεται στον προθάλαμο ενός νέου πολέμου και όπως τόνισε: «Κυριολεκτικά οποιοδήποτε σενάριο είναι πιθανό».

Ο Τουσκ μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία και πως αυτός αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, υποστήριξε ότι αυτή δεν είναι ακόμη έτοιμη να αντιμετωπίσει την ρωσική απειλή.

Σημειώνεται ότι μόλις προ ημερών η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ρωσικός πύραυλος εισήλθε στον πολωνικό εναέριο χώρο και άφησε να εννοηθεί ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ σκέφτονται το ενδεχόμενο να καταρρίπτουν πυραύλους εκτός των συνόρων τους αν αυτοί πλησιάσουν.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε πως εάν «η Ευρώπη θέλει ειρήνη τότε πρέπει να προετοιμάζεται για ένα πόλεμο πλήρους κλίμακας. Δεν θα επιτρέψουμε να χάσει η Ουκρανία» κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που ε΄χιε με τον Ουκρανό υπουργό  Άμυνας.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σε σχέση με  τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ με τον Ουκρανό ομόλογό του.

«Ο υπουργός Άμυνας Lloyd J. Austin III μίλησε με τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας Rustem Umerov σήμερα για να συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της μάχης, καθώς και τις καταστροφικές επιπτώσεις των ανελέητων πυραύλων της Ρωσίας σε πόλεις και ζωτικής σημασίας υποδομές της Ουκρανίας.

Ο γραμματέας Austin και ο υπουργός Umerov συζήτησαν τις απαιτήσεις της Ουκρανίας για πρόσθετο πυροβολικό, αεράμυνα και άλλες δυνατότητες και την επείγουσα ανάγκη για το Συμπληρωματικό Εθνικής Ασφάλειας να επιτρέψει τη συνέχιση της μάχης της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να παραμείνουν σε στενή επαφή.»|

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.