ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρίγκιπας Χάρι: Ο σωσίας του φοβάται για τη ζωή του μετά τις αποκαλύψεις για τους Ταλιμπάν

Ο Rhys Whittock, 39 ετών, είναι σωσίας του Χάρι από το 2017

Πρίγκιπας Χάρι: Ο σωσίας του φοβάται για τη ζωή του μετά τις αποκαλύψεις για τους Ταλιμπάν

Ο άνθρωπος που εργάζεται ως σωσίας του πρίγκιπα Χάρι, δήλωσε ότι κυκλοφορεί πλέον μεταμφιεσμένος δημόσια, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Χάρι για τον αριθμό των Ταλιμπάν που σκότωσε ως πιλότος στο Αφγανιστάν.

Ο Rhys Whittock, 39 ετών, είναι σωσίας του Χάρι από το 2017 και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο χάρη στην παράξενη ομοιότητά του με εκείνον.

Αλλά αφότου ο Χάρι αποκάλυψε μεταξύ άλλων στο βιβλίο του «Spare», ότι σκότωσε 25 μέλη των Ταλιμπάν ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν, φοβάται ότι αυτό ενδέχεται να απειλεί την ασφάλειά του.

Τώρα, κυκλοφορεί «ινκόγκνιτο», όπως λέει, αφού η μητέρα του τον παρακάλεσε να βεβαιωθεί ότι δεν τον μπερδεύουν με τον Χάρι, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Όπως ανέφερε ο Whittock, κάποτε του άρεσε να τους μπερδεύουν, γιατί «ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας επί χρόνια. Τώρα όμως όχι».

Η αναφορά στους νεκρούς Ταλιμπάν στην αυτοβιογραφία του Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι υποστηρίζει στο «Spare» ότι έβλεπε τους στόχους του σαν «πιόνια σκακιού», όπως του είχαν μάθει στην εκπαίδευση. Όπως αναφέρει η Telegraph ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου Γ΄ υπηρέτησε για 10 χρόνια στον βρετανικό στρατό και συμμετείχε σε δύο αποστολές στο Αφγανιστάν, αρχικά το 2007-8 για 10 εβδομάδες και στη συνέχεια, ως πιλότος ελικοπτέρου, από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Παραιτήθηκε από τον στρατό το 2015.

Ο ίδιος αφηγείται ότι στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του έμαθε να σκοτώνει τους εχθρούς και ότι αυτό αποτελούσε μέρος της δουλειάς του: «Πυροβολούμε όταν χρειάζεται, αφαιρούμε μια ζωή για να σώσουμε μια (άλλη) ζωή».

Σύμφωνα με την Telegraph, για τη δεύτερη αποστολή του στο Αφγανιστάν αναφέρει ότι μπορούσε να καταγράφει τον αριθμό των θυμάτων χάρη στις κάμερες που διέθετε το ελικόπτερο «Απάτσι».

«Μου φαινόταν ουσιώδες να μην φοβάμαι αυτόν τον αριθμό. Λοιπόν, ο αριθμός για εμένα είναι 25. Δεν είναι ένας αριθμός που με γεμίζει ικανοποίηση, ούτε που με στεναχωρεί», γράφει ο 38χρονος πρίγκιπας. Ο Χάρι θεωρούσε τα θύματα ως “πιόνια σκακιού” που αποσύρονται από την παρτίδα, όπως του είχαν μάθει στην εκπαίδευσή του επειδή είναι αδύνατον να σκοτώσεις έναν στόχο «αν τον θεωρείς άτομο».

«Είχα θέσει ως στόχο, από την πρώτη ημέρα, να μην πέσω ποτέ για ύπνο έχοντας αμφιβολίες για το γεγονός ότι είχα κάνει αυτό που έπρεπε, ότι είχα πυροβολήσει Ταλιμπάν και μόνο Ταλιμπάν, χωρίς αμάχους σε κοντινή απόσταση», διαβεβαιώνει.

«Ήθελα να επιστρέψω στη Βρετανία σώος αλλά, ακόμη περισσότερο, ήθελα να επιστρέψω στο σπίτι μου με τη συνείδησή μου ακέραια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.