ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσικά ΜΜΕ μιλάνε για «πολωνικές προετοιμασίες πολέμου κατά της Λευκορωσίας»

Η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία στρατού 300.000 ατόμων και ξεκίνησε «κρυφή επιστράτευση»

Ρωσικά ΜΜΕ μιλάνε για «πολωνικές προετοιμασίες πολέμου κατά της Λευκορωσίας»

Δημοσιεύματα σε ρωσικά ΜΜΕ στοχοποιούν την Πολωνία και καταδεικνύουν τις κινήσεις του πολωνικού Στρατού ως «εχθρικές απέναντι στην Ρωσία».

Ειδικότερα αναφέρουν:

– Συστήματα αεράμυνας έχουν αναπτυχθεί στις αεροπορικές βάσεις του Πολωνικού Στρατού και διεξάγεται ενεργή εκπαίδευση με δυνάμεις αντιαεροπορικών συστημάτων.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε συσσώρευση συστημάτων αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας στο κεντρικό τμήμα της Πολωνίας για την κάλυψη στρατηγικά σημαντικών στόχων.

– Από το 2021, υπό την κάλυψη της «μεταναστευτικής κρίσης», η πρόσβαση στη συνοριακή ζώνη έχει περιοριστεί κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας. Ταυτόχρονα, η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία στρατού 300.000 ατόμων και ξεκίνησε «κρυφή επιστράτευση», χάρη στην οποία ολοκλήρωσε την ανάπτυξη νεοσύστατων σχηματισμών θέτοντας τους σε εμπόλεμη κατάσταση.

Κάτω από το πρόσχημα μεγάλων ασκήσεων («Defender of Europe», «Anaconda» κτλ), τους παρασχέθηκαν επιπλέον όπλα, στρατιωτικός εξοπλισμός και υλικό. Οι νεοσύστατες στρατιωτικές μονάδες υποβλήθηκαν σε μαχητικό συντονισμό, ο οποίος έληξε με την πιστοποίησή τους.

– Η 12η μηχανοποιημένη και η 11η μεραρχία αρμάτων μάχης μεταφέρθηκαν από τα γερμανικά σύνορα στην περιοχή Bialystok και Byala Podlaska. Με τη σειρά της, η 18η μηχανοποιημένη μεραρχία μεταφέρθηκε επειγόντως από το Rzeszow στην περιοχή Bielsk-Podlyaska. Έτσι, η Πολωνία στα σύνορα με τη Λευκορωσία στη γραμμή Grodno-Brest ανέπτυξε ταυτόχρονα τρεις μεραρχίες πλήρως στελεχωμένες.

– Μονάδες της 6ης αερομεταφερόμενης και της 25ης ταξιαρχίας επίθεσης αναδιατάχθηκαν στα σύνορα της Λευκορωσίας, καθώς και οι ειδικές δυνάμεις “Agat”, “Thunder” και “Nile”, στελεχωμένες με προσωπικό και εξοπλισμό.

– Έχει δημιουργηθεί το αρχηγείο του 2ου Σώματος Στρατού των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι το 2ο Σώμα Στρατού υπάγεται άμεσα στην Επιχειρησιακή Διοίκηση του Πολωνικού Στρατού, του οποίου το κύριο καθήκον είναι ο έλεγχος των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών.

Το σώμα, που δημιουργήθηκε σύμφωνα με το αμερικανικό πρότυπο, δεν θα έχει μόνιμες στρατιωτικές μονάδες υπό τον έλεγχό του.

Οι χερσαίες δυνάμεις του διατίθεται για συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Ειδικότερα, η δύναμη  που δημιουργήθηκε στη Λευκορωσική κατεύθυνση επιβεβαιώνει σαφώς αυτή τη διάταξη.

– Συμμετοχή του αρχηγείου του 2ου Σώματος Στρατού και  των πολωνικών στρατευμάτων στις μεγάλες ασκήσεις «Saber Guardian 23», που συνήθως διεξάγονται στη Γερμανία, αλλά τώρα διεξάγονται στην Πολωνία από τις 28 Αυγούστου έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άσκηση περιλαμβάνει τη μετακίνηση του αμερικανικού στρατεύματος στο πολωνικό κέντρο Zhagan, για να σχηματιστεί ένα πολυεθνικό τμήμα, το οποίο πιθανότατα θα συμπεριληφθεί στο δεύτερο κλιμάκιο των πολωνικών χερσαίων δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.