ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε νοσοκομείο στη βόρεια Σιβηρία η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι – Δεν έχουν ακόμα πρόσβαση οι συγγενείς του

Μέχρι χθες Σάββατο δεν είχε διεξαχθεί νεκροψία στη σορό του

Σε νοσοκομείο στη βόρεια Σιβηρία η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι – Δεν έχουν ακόμα πρόσβαση οι συγγενείς του

Η σορός του αντιπάλου του Αλεξέι Ναβάλνι βρίσκεται στο περιφερειακό νοσοκομείο στην πόλη Σάλεκχαρντ της βόρειας Σιβηρίας, μετέδωσε με τη σειρά της η Novaya Gazeta Europe.

Μέχρι χθες Σάββατο δεν είχε διεξαχθεί νεκροψία στη σορό του αντιφρονούντα, ανέφερε το ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης.

Ο 47χρονος πρώην δικηγόρος πέθανε την Παρασκευή στη σωφρονιστική αποικία «Πολικός Λύκος», όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 30 ετών.

Η Novaya Gazeta είπε ότι η πηγή της, ένας εργαζόμενος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι είδε μπλε σημάδια στο πτώμα του αντιφρονούντα. Συγγενείς του Ναβάλνι δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στη σορό του. Η σωφρονιστική αποικία «Πολικός Λύκος» βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Σάλεκχαρντ.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο Ναβάλνι πέθανε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου».

Ηγέτες δυτικών χωρών και ακτιβιστές έχουν χαρακτηρίσει τον θάνατό του δολοφονία.

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λιουντμίλα Ναβάλναγια, προσπάθησε χωρίς επιτυχία να περισυλλέξει το πτώμα του γιου της.

Σύμφωνα με την πηγή της Novaya Gazeta, τα μπλε σημάδια στο πτώμα του Ναβάλνι δείχνουν πού κρατήθηκε από το προσωπικό της σωφρονιστικής αποικίας αφού είχε υποστεί κράμπα. Ένας μώλωπας στο στήθος του ήταν απόδειξη προσπαθειών ανάνηψης, τόνισε η πηγή.

Το ρεπορτάζ ξεκαθαρίζει ότι η πηγή δεν είδε το πτώμα του Ναβάλνι μετά τον θάνατο, αλλά πήρε τις πληροφορίες από έναν συνάδελφό του.

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info τόνισε σήμερα ότι περισσότερα από 12.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια έκκληση προς την επιτροπή ερευνών για να δοθεί η σορός του Ναβάλνι στην οικογένειά του. Η OVD-Info ξεκίνησε την έκκληση χθες το βράδυ.

Τουλάχιστον 400 άνθρωποι συνελήφθησαν από την Παρασκευή σε 30 ρωσικές πόλεις σε εκδηλώσεις που έγιναν στη μνήμη του Ναβάλνι, σύμφωνα με την OVD-Info. Διαδηλώσεις έχουν γίνει και σε πολλές χώρες, μπροστά από ρωσικές πρεσβείες.

Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, έγραψε ότι η σορός του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης εντοπίστηκε σε νεκροτομείο νοσοκομείου στον Αρκτικό Κύκλο γεμάτο μώλωπες. Ένας παραϊατρικός δήλωσε στα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης της αντιπολίτευσης ότι υπήρχαν μώλωπες στο κεφάλι και το στήθος του Ναβάλνι όταν η σορός του μεταφέρθηκε στο περιφερειακό κλινικό νοσοκομείο του Σάλεκχαρντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τέτοια τραύματα, όπως περιγράφονται από όσους τα είδαν, φαίνεται ότι προέρχονται από επιληπτικές κρίσεις», δήλωσε ο ανώνυμος παραϊατρικός στην εξόριστη εφημερίδα Novaya Gazeta. «Το άτομο είχε σπασμούς, προσπαθούσαν να το συγκρατήσουν και εμφανίζονται μώλωπες. Είπαν επίσης ότι είχε και μια μελανιά στο στήθος του. Δηλαδή, προσπάθησαν ακόμα να τον επαναφέρουν και πέθανε, πιθανότατα, από καρδιακή ανακοπή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.