ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σουηδία: Η Μ.Άντερσον ανακοίνωσε ότι θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια 47 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

«Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος θα ζητάμε περισσότερα όπλα»

Σουηδία: Η Μ.Άντερσον ανακοίνωσε ότι θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια 47 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε σήμερα ότι η σκανδιναβική χώρα θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους περίπου 47 εκατομμυρίων ευρώ για να την βοηθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στην ρωσική επέμβαση.

Η Άντερσον δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ότι η κυβέρνησή της θα προσφέρει στην Ουκρανία ένα επιπλέον πακέτο οικονομικής βοήθειας –τόσο στρατιωτικής όσο και πολιτικής–ύψους 94 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά του ο Κουλέμπα κάλεσε την Σουηδία να προμηθεύσει τη χώρα του με όπλα, όπως οβιδοβόλα και οβίδες.

«Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος θα ζητάμε περισσότερα όπλα», είπε ο Κουλέμπα στους δημοσιογράφους. «Κάθε ευρώ, κάθε σφαίρα, κάθε οβίδα μετράει», είπε χαρακτηριστικά.

Η Σουηδή πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, αλλά είπε ότι θα είναι παρεμφερές με προηγούμενη βοήθεια, η οποία περιελάμβανε αντιαρματικά όπλα, προστατευτικό εξοπλισμό και εξοπλισμό για αποναρκοθέτηση.

«Θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο συνεχίζεται ο πόλεμος», τόνισε η πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πολιτικό σκέλος του πακέτου βοηθείας θα περιλαμβάνει αγορά ουκρανικών σιτηρών που θα διαμοιραστούν σε χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ελλείψεις τροφίμων και θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ουκρανικής οικονομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.