ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα»

Η αντίδραση των ΗΠΑ για τις εκλογές στην Ελλάδα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των ελληνικών εκλογών υπογραμμίζει την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις από όλο το πολιτικό σύστημα, τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Αθήνα.

Στην απάντηση του ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών συγχαίρει τον ελληνικό λαό, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προάγουν μαζί με την Ελλάδα τους κοινούς στόχους για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, συνεργαζόμενοι με την κυβέρνηση που θα επιλεχθεί από τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση του Εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η διμερής σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας έχει ισχυρή υποστήριξη σε όλα τα πολιτικά κόμματα τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα, ενισχύθηκε με την πάροδο ετών συνεργασίας μεταξύ πολλαπλών διοικήσεων και κυβερνήσεων και στις δύο χώρες. Συγχαίρουμε τον ελληνικό λαό για την άσκηση του δημοκρατικού του εκλογικού δικαιώματος στη γενέτειρα της δημοκρατίας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, συνεργαζόμενοι με την κυβέρνηση που θα επιλεχθεί από τον ελληνικό λαό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ. Μαζί, θα συνεχίσουμε να προάγουμε τους κοινούς μας στόχους για την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενωμένοι με κοινές δημοκρατικές δεσμεύσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.