ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συρία: Τρεις νεκροί από επίθεση Τζιχαντιστών – Πυρά από καλάσνικοφ, πιστόλια και ρουκέτες

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Συρία: Τρεις νεκροί από επίθεση Τζιχαντιστών – Πυρά από καλάσνικοφ, πιστόλια και ρουκέτες

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα παιδί, σκοτώθηκαν σε έναν καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων προσφύγων στο αλ Χολ της Συρίας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ κουρδικών δυνάμεων και τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Το υπερβολικά πυκνοκατοικημένο αλ Χολ, που ελέγχεται από την ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση και στο οποίου ζουν περίπου 56.000 άνθρωποι σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έχει γίνει ξανά στο παρελθόν σκηνή προσπαθειών αποδράσεων και επιθέσεων.

Στον καταυλισμό, που περιγράφεται ως «πυριτιδαποθήκη τζιχαντιστών», βρίσκονται εκτός από ξένες οικογένειες τζιχαντιστών, οικογένειες εκτοπισμένων Σύρων και Ιρακινών προσφύγων, ορισμένοι από τους οποίους συνεχίζουν να διατηρούν δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος.

Ορισμένες φορές εισχωρούν όπλα μέσα στον καταυλισμό σε υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Ρουκέτες RPG εκτοξεύτηκαν από το εσωτερικό του στρατοπέδου, «προκαλώντας το θάνατο μιας γυναίκας, ενός παιδιού (…) και ενός μέλους πυρήνα του IS», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Η ΜΚΟ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία, πρόσθεσε ότι τέσσερις γυναίκες και έξι παιδιά τραυματίστηκαν.

«Μία από τις περιπολίες μας στοχοποιήθηκε χθες το βράδυ, Δευτέρα 28 Μαρτίου, στον καταυλισμό αλ Χολ» ανέφεραν η κουρδική δύναμη ασφαλείας “Assayesh”.

Οι “Assayesh” τόνισαν ότι άνοιξαν πυρ αφού δέχθηκαν πυρά από καλάσνικοφ, πιστόλια και ρουκέτες RPG, «σκοτώνοντας ένα μέλος των μισθοφόρων και τραυματίζοντας άλλους», χωρίς να αναφέρουν θάνατο αμάχων.

Την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τα τρία χρόνια ήττας του ΙΚ και την απώλεια εδαφών στο Ιράκ, οι Κούρδοι εξέφρασαν τη λύπη τους για την «αδράνεια» της διεθνούς κοινότητας απέναντι στις προσπάθειες της τζιχαντιστικής οργάνωσης να επεκταθεί στη Συρία και το Ιράκ, παρά τις επανειλημμένες προτροπές των Κούρδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι περισσότερες δυτικές χώρες αρνούνται να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους από αυτούς τους καταυλισμούς, δεχόμενοι πίσω στις χώρες με το σταγονόμετρο πολίτες λόγων φόβων για πιθανές επιθέσεις μέσα στις χώρες τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.