ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τ.Τσούνης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: «Οι ΗΠΑ θα συνδράμουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εάν ζητηθεί»

Τι δήλωσε για τα F-16

Τ.Τσούνης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: «Οι ΗΠΑ θα συνδράμουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εάν ζητηθεί»

Την πρόθεση οι ΗΠΑ να συνδράμουν στην διευκόλυνση των συζητήσεων και στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, εφόσον αυτό ζητηθεί, τόνισε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Τσούνης μιλώντας Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Τόνισε ότι είναι ενθουσιασμένος από το βάθος των δύο κυβερνήσεων, Ελλάδας και Τουρκίας που, όπως είπε, είναι έτοιμες να συνομιλήσουν με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων στις σχέσεις τους, κάτι που περιμένει να φανεί ακόμα περισσότερο μετά τις εκλογές.

Όπως σημείωσε, αυτό θα είναι ωφέλεια και των δύο χωρών και τόνισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην διπλωματία με στόχο να υπάρξει μία ειρηνική συνύπαρξη.

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως οι απειλές του Τύπου προς τη χώρα από την Τουρκία αποτελούν προσβολή στην αξιοπρέπεια του έθνους.

Εντούτοις, υπογράμμισε ότι σε μία εκλογική χρονιά λέγονται αρκετά πράγματα και πρέπει να υπάρχει επιλογή στη σημασία που δίνεται, ενώ υπογράμμισε ότι δεν ακολουθήθηκαν από σχετικές πράξεις.

«Οι δύο χώρες είναι δίπλα χιλιετίες. Υπάρχουν καλοί διπλωμάτες και πρέπει να γίνουν οι προσπάθειες ώστε να συνυπάρξουμε ειρηνικά χωρίς να σημαίνει ότι μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα» σημείωσε και αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις που διατηρεί με τους Τούρκους ομολογούς του, τονίζοντας πως «Πρέπει να αφήσουμε πίσω ρητορική και ενοχλήσεις».

Ερωτώμενος για την αγορά των F16 από την Τουρκία, σημείωσε πως θα έρθει η μέρα που θα μπορεί η χώρα να λάβει τα αεροσκάφη όταν θα έχουν μείνει στο παρελθόν οι εντάσεις και οι ενοχλήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας και τις σχέσεις με τις ΗΠΑ μετά τις εκλογές, τόνισε πως η αμερικανική κυβέρνηση διατηρεί εκπληκτική συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δε θα αλλάξει, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, υπενθύμισε πως η εξαιρετική αυτή συνεργασία διατηρείται εδώ και πάνω από μία δεκαετία παρά τις τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.